У Берліні відкрито магазин «Kramnychka»!

У Берліні відкрито магазин «Kramnychka»!

Тут не лише купують традиційні українські страви та вироби народних умільців, але й створили своєрідний осередок українства в столиці Німеччини, куди навідуються й волиняни.


«Вперше у м. Берліні відкрито крамницю з виробами ручної роботи, що їх пропонують майстрині з Півдня України. Німкеня Ева та українка Лідія здебільшого пропонують покупцям рукоділля: вишиванки, светри, сумки, різного роду речі для дому, тобто автентичні вироби.
Про втілення у життя соціального проекту «Любов до України» дізнавався колега Володимир Прядко, який побував на відкритті магазину «Kramnychka», – повідомляє «Польське радіо».

Лідія Солнцева з Миколаївщини вже 11 років проживає у Німеччині. Спочатку тут працювала, згодом навчалася у престижному Гумбольдському університеті Берліна.

До речі, важлива для українців інформація: в столиці Німеччини як раніше було лише 2 університети, стільки їх і залишилося нині. Ніхто штучно з колишніх ПТУ вишів не створює... Мало того: навчання в ФРН безплатне для всіх громадян, в тому числі й українців, відтак, один із найпрестижніших вузів –  Університет Гумбольдта – успішно закінчило й чимало волинян!

Після отримання вагомого німецького диплому, Лідія Солнцева  діє у бізнес-туризмі і разом з цим, як і раніше, займається волонтерською діяльністю: здебільшого, вона допомагала дітям, що постраждали від війни.

«Ось вже три роки українські жінки з Півдня України в’яжуть на замовлення вбрання, а Ева і Лідія продають його у німецькій столиці. Спочатку дівчата збували речі на традиційних недільних базарах, а тепер вже мають власну «Kramnychku» («Крамничку»). Як наголосила Лідія Солнцева, новий заклад має служити не стільки місцем продажу-купівлі виробів, скільки місцем зустрічі українців, для проведення майстер-класів тощо. Натомість одним з перших заходів стала презентація творчості письменника Руслана Горового», – написав у «Польському Радіо» Володимир Прядко.

На жаль, точна адреса магазину «Kramnychka» не повідомляється.

Роман УСТИМЧУК.

На фото Володимира ГОРОВОГО («Польське радіо»): співвласниця українського магазину в Берліні Лідія Солнцева.

  • Коментуйте FaceBook
  • Коментуйте ВКонтакте
  • Опитування
  • Результати

Чи варто Україні запровадити візовий режим із громадянами Білорусі та Росії?

Чи варто Україні запровадити візовий режим із громадянами Білорусі та Росії?

Давно пора (603) - 86.3%
Пізно (25) - 3.6%
Яка різниця? (13) - 1.9%
А як тоді наші заробітчани поїдуть у РФ і РБ? (24) - 3.4%
Мені байдуже (29) - 4.1%