Кого запишуть у дитсадок, а кого поставлять у чергу?

Кого запишуть у дитсадок, а кого поставлять у чергу?

Не київські діти в столичні дитсадки відтепер потраплять лише після маленьких киян. Досвід адміністрації Віталія Кличка вказує правильність намірів влади м. Луцька запровадити аналогічну систему.

 

Розташування заявок в електронній черзі тепер відбуватиметься з урахуванням підтвердженого запису дитини в Реєстрі територіальної громади Києва, йдеться на сайті електронної черги, який коментує видання «Лівий берег»..

«У столиці діє електронна черга, де можна відстежувати вільні місця в дитячих установах. У столичних садках раніше приймали дітей, навіть якщо вони не є киянами. Але на початку 2019 р. в чергах відбулися зміни, і на перші місця потрапили діти зі статусом «киянин», – зазначається.

Таким чином, дітей без прописки записуватимуть у дитсадки в останню чергу – якщо залишаться місця. Нововведення, які зініційовані столичною владою на чолі з Віталієм Кличком, цілком зрозумілі: в м. Києві існує величезна нестача дитячих садків. Крім цього, всі дошкільні установи утримуються за рахунок бюджету столиці, тож роздавати дефіцитні місця тим, хто платить податки в іншу казну, немає ніякого сенсу.

Власне, нещодавно виконувач повноважень Луцького міського голови Григорій Пустовіт в розмові з представником «Волинської газети», критикуючи небажання приміських ОТГ приєднуватися до м. Луцька, припустив, що для лучан будуть збільшуватися переваги, в тому числі і під час зарахування дітей у дитсадки.

«Це цілком раціональна постановка питання, і не треба спекулювати на темі дитинства, мовляв, усі вони рівні перед законом і потребують однакової турботи. Звичайно, що так. Але тягар фінансової відповідальності не можна перекладати лише на плечі лучан. Тому ця тема буде обговорюватися і вирішуватися… Бо з одного боку – маленькі лучани в черзі у дитсадки, з другого – 490 їхніх однолітків із прилеглих сіл займають їхні місця в групах, а це майже 5 дитсадків. Хіба це справедливо?», – сказав Григорій Пустовіт.

Ініціатива в цьому питанні, проявлена столичною владою, показує, що вирішення проблеми забезпечення всіх маленьких лучан місцями в дитсадках на пріоритетних умовах на правильному шляху.

Світлана КОМА.

На фото ІА «ВолиньPost»: новий дитсадок №40 у м. Луцьку, выдкритий 27 грудня 2012 р.

 

  • Коментуйте FaceBook
  • Коментуйте ВКонтакте
  • Опитування
  • Результати

Чи варто Україні запровадити візовий режим із громадянами Білорусі та Росії?

Чи варто Україні запровадити візовий режим із громадянами Білорусі та Росії?

Давно пора (603) - 86.3%
Пізно (25) - 3.6%
Яка різниця? (13) - 1.9%
А як тоді наші заробітчани поїдуть у РФ і РБ? (24) - 3.4%
Мені байдуже (29) - 4.1%