Знову рогачі…

Знову рогачі… Відповідно до рішення FIFA, прийнятого в швейцарському Цюриху, футбольний клуб «Волинь» (Луцьк) покараний зняттям 6 турнірних очок. Але хто ж плюнув у душу?


Ці рядки – не про футбол. Вони – про моральну відповідальність перед сотнями тисяч людей...

Отже, керівництво ФК «Волинь» після переможної серії матчів у першій частині Чемпіонату України серед команд Першої ліги знову підраховує мінуси. Бо замість гордого третього місця в турнірній таблиці з мінімальним відставанням від лідерів після рішення найвищої футбольної інстанції «Волинь» опинилася на 5 сходинці з уже примарними шансами на вихід в ПФЛ. Причина банальна і болюча: FIFA наклав каральну санкцію за невиконання луцьким клубом рішення Дисциплінарного комітету про повний розрахунок із сербським футболістом Іваном Рогачем, який свого часу грав за нашу команду.

Здається, вже забулися події недалекого минулого, коли «Волинь» через аналогічні борги регулярно позбавлялася турнірних очок, а тому розпрощалася з Прем’єр-лігою. Вірилося, що з призначенням на пост спортивного директора Валентина Кошельника став надійним не лише тренерський штаб та плеяда кваліфікованих футболістів, але й економічне підґрунтя клубу, котрий має демонструвати солідність у всьому. Та, виявляється, ця звичка – не платити за контрактами – залишилася… Погано. Бо з таким багажем у бізнесі та в житті далеко не заїдеш…

А тепер про відчуття вболівальників на власному прикладі. З дитячих років відвідую більшість домашніх матчів колись «Торпедо», а потім «Волині». Бачив грандіозні перемоги та спостерігав за катастрофічними поразками. Знаю про справжню ціну досягнень і про те, як їх можна втратити внаслідок підкилимних маніпуляцій. Тому переконаний, що команду рідного міста варто і треба підтримувати завжди, коли вона грає, а її власники про неї дбають. Але пора говорити навіть неприємні комусь слова: так, як зараз, бути не може. Спортивний результат не повинен нівелюватися через те, що хтось вчинив до конкретного спортсмена як мінімум непорядно, а страждають від цього нинішні гравці та, звичайно, вболівальники.

І раз офіційна назва ФК – «Волинь» (Луцьк), то кожна особа, причетна до власності на нього, повинна чітко усвідомлювати: подібні історії – це чорна пляма не лише на прапорі клубу, але й на гербі нашого міста.  І її потрібно негайно змити. Чим завгодно, але змити!

В іншому випадку який сенс ходити на «Авангард» чи дивитися футбол по телевізору? Яка різниця, з яким рахунком закінчиться матч «Волині», якщо згодом все визнають недійсним? Кому потрібен цей міраж удачі на розчаруванні людей? І чому, врешті-решт, ніхто не говорить, як у ФК «Волинь» виконають домашнє завдання від FIFA?

Володимир ДАНИЛЮК.

На фото FIFA:  лого найвищої футбольної організації світу, де вкотре покарали луцьку «Волинь» за борги перед футболістами.

  • Коментуйте FaceBook
  • Коментуйте ВКонтакте
  • Опитування
  • Результати

Чи варто Україні запровадити візовий режим із громадянами Білорусі та Росії?

Чи варто Україні запровадити візовий режим із громадянами Білорусі та Росії?

Давно пора (603) - 86.3%
Пізно (25) - 3.6%
Яка різниця? (13) - 1.9%
А як тоді наші заробітчани поїдуть у РФ і РБ? (24) - 3.4%
Мені байдуже (29) - 4.1%