Прогрес інформаційної роботи

Прогрес інформаційної роботи

Державний комітет телебачення і радіомовлення України оприлюднив результати моніторингу інформаційного наповнення офіційних веб-сайтів органів виконавчої влади у другому півріччі 2018 р. У порівнянні з минулим період робота облдержадміністрації в цьому напрямку значно покращилася і демонструє позитивну динаміку розвитку.


«За результатами моніторингу встановлено, що збереглася позитивна динаміка інформаційного наповнення офіційних веб-сайтів суб’єктів владних повноважень, зокрема збільшилися кількісні показники представленої інформації, вона стала більш актуальною, доступною та систематизованою. Найкращими серед центральних органів виконавчої влади визначено офіційні веб-сайти Державної служби України з лікарських засобів та контролю за наркотиками, Міністерства інформаційної політики України, Державної служби України з питань праці, Державної служби України з надзвичайних ситуацій та Адміністрації Державної прикордонної служби України, а серед місцевих органів виконавчої влади – офіційні веб-сайти Запорізької, Дніпропетровської, Харківської, Житомирської, Івано-Франківської, Закарпатської, Рівненської Херсонської та Чернігівської обласних держадміністрацій».

А що ж відділ інформаційної політики облдержадміністрації, який під час губернаторства Володимира Гунчика наповнював веб-сайт виконавчої влади області чи не найгірше серед усіх обласних і міських держадміністрацій? Виявилося, що з приходом на посаду голови облдержадміністрації Олександра Савченка, який розпорядився невідкладно змінити форму сайту та якість його наповнення, в цьому компоненті область почала підніматися вгору і наразі посідає 15 місце (що можна вважати заслугою і Олександра Савченка, і начальника відділу Каріни Мариневич та її співробітників).

Якщо не враховувати Севастопольської міськдержадміністрації та Ради Міністрів АР Крим, які не функціонують через захоплення Росією українського Криму, то пасуть задніх Миколаївська облдержадміністрація (23 місце в рейтингу), Сумська (24-те) і Тернопільська (25-те). Лідирують Запорізька (1-ше місце), Дніпропетровська (2-ге) і Харківська (3-тє). З-поміж сусідів Волині, то Рівненська облдержадміністрація посідає 7 місце в рейтингу, а Львівська – 17-те.

«Значну динаміку зростання інформаційної прозорості серед центральних органів виконавчої влади продемонстрували Державна служба України з лікарських засобів та контролю за наркотиками, Національна поліція України, Державна міграційна служба України, Міністерство освіти і науки України, Державне агентство з питань електронного урядування України та Міністерство культури України, а серед місцевих органів виконавчої влади – Запорізька, Дніпропетровська, Полтавська, Черкаська, Луганська, Волинська Кіровоградська та Чернівецька обласні держадміністрації», – повідомляє Держкомтелерадіо України.

Моніторинг інформаційного наповнення офіційних веб-сайтів органів виконавчої влади здійснюється на виконання постанови Кабінету Міністрів України від 29 серпня 2002 р. №1302 «Про заходи щодо подальшого забезпечення відкритості у діяльності органів виконавчої влади» та згідно з Порядком проведення Держкомтелерадіо моніторингу інформаційного наповнення офіційних веб-сайтів органів виконавчої влади, затвердженим наказом Державного комітету телебачення і радіомовлення України від 8 червня 2015 р. №118, зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 25 червня 2015 р. за №759/27204.

Протягом квітня – червня 2019 р. Держкомтелерадіо проведе черговий моніторинг інформаційного наповнення офіційних веб-сайтів органів виконавчої влади та за його результатами поінформує Кабінет Міністрів України у встановленому порядку. Відтак, резерви для покращення інформаційної роботи облдержадміністрації є і його слід належним чином реалізувати.

Володимир ДАНИЛЮК.

На фото: веб-сторінка Держкомтелерадіо України з результатами моніторингу інформаційної діяльності органів виконавчої влади.

  • Коментуйте FaceBook
  • Коментуйте ВКонтакте
  • Опитування
  • Результати

Чи варто Україні запровадити візовий режим із громадянами Білорусі та Росії?

Чи варто Україні запровадити візовий режим із громадянами Білорусі та Росії?

Давно пора (603) - 86.3%
Пізно (25) - 3.6%
Яка різниця? (13) - 1.9%
А як тоді наші заробітчани поїдуть у РФ і РБ? (24) - 3.4%
Мені байдуже (29) - 4.1%