Школа переможців

Школа переможців

Директор Несвічівського закладу загальної середньої освіти Юрій Муха організувати зустріч вихованців із ветеранами Ракетних військ стратегічного призначення та провів патріотичний урок.

Окрім педагогів та учнів 8-11 класів, у заході взяли участь ветерани РВСН гвардії полковник Олександр Івасюк, підполковник Іван Тібеж, гвардії підполковник Іван Максимчук та випускник школи, житель села, доброволець, учасник АТО,що воював у складі 1-ої ОМПБ «Волинь», старший прапорщик Олександр Журавель.
Зустріч поколінь у с. Несвіч Луцького р-ну розпочалася з відкритого уроку на тему: «Нові та модернізовані зразки озброєння і військової техніки на Донбасі», який провів учитель захисту Вітчизни, колишній танкіст Андрій Мельничук. Присутні подивилися уривки з фільмів, ознайомилися зі схемами та плакатами відповідної тематики, окремими газетними публікаціями. 
Цікаво, що напередодні  Андрій Андрійович попросив учнів 10-го класу виконати цікаве домашнє завдання військово-патріотичного характеру. Найкраще з ним справилися Андрій Павлусь, Богдан Вознюк та Юра Бомазюк, які зачитали свої реферати. Після того слова попросив ветеран АТО Олександр Журавель. Йому, звичайно, є що розповісти молодшому поколінню, якому незабаром доведеться дбати про захист рідної землі. Про це також говорили ветерани.
До слова, усім трьом ракетникам свого часу довелося брати участь у двох таємних операціях. У 1962 р. вона проходила під кодовою назвою «Анадир». У числі інших у ній був задіяний і підполковник Іван Максимчук. А напругу між СССР та Китаєм у 1967 р. довелося знімати полковникові Олександрові Івасюку. В обох випадках ракетники проявили неабиякий дух патріотизму, силу волі, мужність та витримку, аби не дати спалахнути іскрі Третьої світової війни. 

 Олег ЛОКАЧУК.

На фото: світлини на згадку з архіву Олександра Івасюка.

  • Коментуйте FaceBook
  • Коментуйте ВКонтакте
  • Опитування
  • Результати

Чи варто Україні запровадити візовий режим із громадянами Білорусі та Росії?

Чи варто Україні запровадити візовий режим із громадянами Білорусі та Росії?

Давно пора (603) - 86.3%
Пізно (25) - 3.6%
Яка різниця? (13) - 1.9%
А як тоді наші заробітчани поїдуть у РФ і РБ? (24) - 3.4%
Мені байдуже (29) - 4.1%