Паста з квасолі а-ля хумус

Паста з квасолі а-ля хумус

Інгредієнти:
Біла квасоля (сира) – 250 г;
Сік одного лимона;
Кунжут –75 г (або 50 г пасти тахіні);
Часник – 1 зубчик;
Соняшникова (або оливкова) олія – 40 мл;
Паприка – 1 щіпка;
Зіра – 1 щіпка;
Цукор – 1 ч. л.;
Сіль – 5 г;
Сода – 3 г;
Чебрець – 2 гілочки.

Квасолю замочуємо на 2 години в гарячій воді, додавши соду. Воду зливаємо і промиваємо бобові холодною водою.
Квасолю відварюємо з чебрецем протягом 30 хвилин (пропорція води 1:4). Проціджуємо, але відвар не виливаємо.
Кунжут обсмажуємо на сковороді на маленькому вогні протягом 5 хвилин, постійно помішуючи. Потім подрібнюємо його до пастоподібного стану в ступці. Також ви можете використовувати готову пасту тахіні.
Дрібно нарізаємо часник, змішуємо остиглу квасолю, пасту з кунжуту, часник, паприку, зіру, сіль і чайну ложку цукру.
Додаємо сік одного лимона. За допомогою блендера доводимо суміш до однорідної консистенції. Додаємо рослинну олію і 5 столових ложок води, в якій варилася квасоля, знову перебиваємо в блендері. Подаємо з лавашем і стеблами селери.

Смакуйте з задоволенням!
Фото з сайта klopotenko.com.

  • Коментуйте FaceBook
  • Коментуйте ВКонтакте
  • Опитування
  • Результати

Децентралізація влади в Україні...

Децентралізація влади в Україні...

...В Україні децентралізація? Ні, не чув (72) - 13.5%
...відбувається, але не так! І не варто чекати чогось доброго (234) - 43.7%
...відбувається успішно. Це - реформа, що дає поштовх усім наступним змінам у європейському напрямку (165) - 30.8%