Сторінками минулого 4.04.2019

Сторінками минулого 4.04.2019

«Підступні» осадники
«Щоб відвернути увагу трудящих від необхідності продовжувати класову боротьбу та прагнути возз’єднання західноукраїнських земель із Радянською Україною, в с. Сенкевичівці, де жили польські осадники, створили відділення молодіжної профашистської організації «Молоді стрільці». Але свідомі селяни гуртувалися навколо комсомольської організації, яку в селі очолювала Марія Синиця, а осередок КПЗУ очолював В. І. Ярмолюк».
(«Радянська Волинь», 1941 р.).

50 років тому
Авіація літає
«За роки Семирічки дальший розвиток отримали залізничний, автомобільний і повітряний транспорт м. Луцька. Щодня з вокзалу вирушають поїзди на Москву, Ленінград, Київ, Львів, а з міста в усі райони області вирушає понад 320 автобусів. Нарощує обсяги пасажироперевезень на літаках Ан-2 і Луцький аеропорт, який зв’язав повітряним сполученням обласний центр не лише з кількома поліськими райцентрами, але й планує налагодити регулярне сполучення зі столицею».
(«Молодий ленінець», 1969 р.).
На фото з архіву: льотчики цивільної авіації в Луцькому аеропорту, на місці якого зараз торгівельні центри та житлові будинки.

20 років тому
Пляшки і вогнегасник
 «Старший інспектор Держпожежнагляду м. Луцьк Юрій Ляпун обстежив стан протипожежної безпеки в органах місцевого самоврядування. Особливо його вразила картина в Підгайцівській сільраді. До електрощита, який знаходиться під сходами в адмінприміщення, не дістатися. Та й відчинити його не дозволяє ціла армія порожніх пляшок з-під шампанського. А де ж вогнегасник? Виявляється, закритий у кабінеті голови сільради на ключ!».
(«Досвітня зоря», 1999 р.).

10 років тому
Президентський полк…
«Призов проходить за планом, – сказав обласний військовий комісар полковник Віталій Чурай. – Цієї весни маємо призвати 598 молодих бійців. Основна частина (понад 400 осіб) поповнить Збройні Сили України, 150 підуть у Внутрішні війська МВС, понад 30 – у Державну спеціальну службу транспорту, а 16 волинян служитимуть в елітному президентському полку. А от перехід армії на суто професійні рейки, коли служитимуть не призовники, а контрактники, відтерміновується до 2012 р.».
(«Волинська газета», 2009 р.).

Підготував Сергій ШРАМЧУК.

  • Коментуйте FaceBook
  • Коментуйте ВКонтакте
  • Опитування
  • Результати

Чи варто Україні запровадити візовий режим із громадянами Білорусі та Росії?

Чи варто Україні запровадити візовий режим із громадянами Білорусі та Росії?

Давно пора (607) - 86.2%
Пізно (25) - 3.6%
Яка різниця? (14) - 2%
А як тоді наші заробітчани поїдуть у РФ і РБ? (24) - 3.4%
Мені байдуже (29) - 4.1%