Парк Зеленського періоду

Парк Зеленського періоду


Після президентських виборів на політичній карті України масово згинуть старі структури і наберуть сили нові. І це від прізвища нового глави держави зовсім не залежить.

У чому головне ноу-хау і самого Володимира Зеленського, і створеної напередодні виборів партії «Слуга народу»? У суто технократичному і раціональному підході до справи та використання нових методик розгортання структур та роботи з громадськістю. У минулому залишилися вождізм, засідання політбюро, армія дармоїдів по областях, масові виїзди в маси… На першому – фінанси, технологи і технології.
Що для досягнення успіху зовсім не потрібні низові, середні чи вищі структурні підрозділи, довів і відставний генерал СБУ Ігор Смешко, на якого зробили ставку таємничі, але дуже могутні сили, зліпивши з нього образ героя-воїна і тим самим відібравши голоси в екс-очільника СБУ Валентина Наливайченка («Справедливість») і лідера «Громадянської позиції» Анатолія Гриценка, котрий, вочевидь, таки сформує впливову фракцію в новій Верховній Раді України.
Якщо говорити без істерик і пафосу, то новий депутатський корпус буде зовсім іншим, ніж тепер. Насамперед, можуть скасувати систему виборів у мажоритарних округах, де зазвичай виграють популісти або олігархи. Можуть і скоротити чисельність Верховної Ради. Але неодмінно будуть партійні фракції. По присутність «Громадянської позиції» Анатолія Гриценка, то це очевидно. Як і «Батьківщини» Юлії Тимошенко та «руху» Ігоря Смешка. 
А от решта – під великим знаком питання! Якщо Петро Порошенко збереже титул Президента, то БПП «Солідарність» на коні. Якщо ні, то сумнівно. Що екс-регіонал і очільник «Оюпозиційної платформи «За життя» Юрій Бойко зі своїм поплічником Віктором Медведчуком після вояжу в Москву чітко показали проросійським силам, що вони – свої, то це не тільки допомогло йому досягнути непоганих відсотків на цих виборах, але й фактично гарантує проходження в парламент на наступних.
«Самопоміч» Андрія Садового і «Народний фронт» Арсенія Яценюка вже політичні банкрути. Не справився з запамороченням від успіхів і лідер радикалів Олег Ляшко. Олег Тягнибок, який провалив минулі парламентські вибори на чолі «Свободи», виставивши тепер свого заступника Руслана Кошулинського і зазнавши чергової поразки, також уже повинен розпрощатися з мріями про успіх у жовтні 2019 р.
І це означає, що крім лідерів в будинку по вул. Грушевського будуть і інші політичні проекти. Це так само закономірно, як спочатку розквіт, а потім занепад КПСС, НРУ, УРП, «Реформ і Порядку» Віктора Пинзеника, НДП Валерія Пустовойтенка, Аграрної і Народної партій Володимира Литвина, прогресивних соціалістів Наталії Вітренко, Партії регіонів Віктора Януковича  і т. д.
«Служить народу – шкода праці, хоч як шануй його в борні, а у народів, як і в націй, завсіди зверху молоді». Це – Григорій Сковорода, а не Парк Зеленського періоду, якому одні радіють, а другі – ненавидять. Це – закономірність і загальносвітова тенденція сучасності «Світу Українського періоду 2».

Володимир ДАНИЛЮК.

  • Коментуйте FaceBook
  • Коментуйте ВКонтакте
  • Опитування
  • Результати

Чи варто Україні запровадити візовий режим із громадянами Білорусі та Росії?

Чи варто Україні запровадити візовий режим із громадянами Білорусі та Росії?

Давно пора (603) - 86.3%
Пізно (25) - 3.6%
Яка різниця? (13) - 1.9%
А як тоді наші заробітчани поїдуть у РФ і РБ? (24) - 3.4%
Мені байдуже (29) - 4.1%