Пряний свинячий окіст у апельсиновій глазурі

Пряний свинячий окіст  у апельсиновій глазурі


Інгредієнти:
Великий свинячий окіст без кістки;
Лавровий лист – 2 шт.;
Чорний перець горошком – 1 ч. л.;
Гвоздика – 40 шт.;
Коричневий цукор – 50 г;
Апельсиновий джем – 1-2 ст. л.;
Суха гірчиця – 2 ч. л.;
Коньяк, ром або бренді – 1 ст. л;
Сіль – за смаком.

Свинячий окіст помити і покласти у велику каструлю з холодною водою. Потримати на вогні 10 хвилин, злити рідину і додати свіжу воду. Довести до кипіння, додати лавровий лист і перець.
Зменшити вогонь, накрити кришкою і варити з розрахунку 30 хвилин на кожні 500 г ваги. За півгодини до кінця варіння добре посолити бульйон.
У великій формі для запікання встановити решітку. Вийняти окіст з бульйону і покласти на решітку.
Дати охолонути протягом 15 хвилин. За цей час розігріти духовку до 180 С.
Ножем зняти шкірку, залишивши шар сала. Зробити насічки ромбиком і в центр кожного ромбика увіткнути по гвоздиці.
Змішати в сотейнику цукор, джем, гірчицю і алкоголь. Прогріти до розчинення цукру. Глазур’ю змастити окіст.
Запікати окіст близько 25 хвилин до одержання рум’яної скоринки.

Смакуйте з задоволенням!
Фото з сайта chef.net.ua.

  • Коментуйте FaceBook
  • Коментуйте ВКонтакте
  • Опитування
  • Результати

Чи повинен залишитися Юрій Погуляйко на посаді голови облдержадміністрації?

Чи повинен залишитися Юрій Погуляйко на посаді голови облдержадміністрації?

Він повністю відповідає займаній посаді. (0) - 0%
Його не треба було призначати взагалі та необхідно звільнити. (7) - 21.2%
Головою облдержадміністрації повинен бути волинянин. (13) - 39.4%
Мені байдуже. (11) - 33.3%