Мінус три…

Мінус три…

Депутатів заблокували у райраді, доки не проголосують.

25 січня відбулася позачергова сесія Володимир-Волинської районної ради. У порядку денному – два питання: про відставку голови райради Степана Слащука та висловлення недовіри голові райдержадміністрації Валентинові Скубі. Побачивши, що для прийняття цих рішень у сесійній залі забракне голосів, місцеві опозиціонери стали діяти більш категорично.

Не дозволивши  Степанові Слащуку залишити залу, окремі депутати та активісти заблокували всі виходи з приміщення. Поки люди чекали, коли ж на сесію доставлять окремих обранців, лідер фракції «Свободи» Павло Карпюк закликав тамтешніх регіоналів виходити з лав партії. Під час «сесійної паузи» троє присутніх депутатів написали зави про те, що воліють залишити лави провладної політичної сили.

За деякий час до райради доставили ще п’ятьох обранців. Сесія відбулася: 26 і з 31-го депутата проголосували за відставку голови райради, 29 – за недовіру голові райдержадміністрації. Позаяк голосів для того, аби Степан Слащук залишив посаду не вистачило, обранці від опозиції та активісти заявили, що не випустять із зали нікого, доки голова ради не напише заяви сам. Що він і зробив.

А 15 депутатів Володимир-Волинської міської ради звернулися до міського голови Петра Саганюка з вимогою прибрати з фасаду комунального приміщення, в якому розташований офіс екс-кандидата у народні депутати та бізнесмена Сергія Ковальчука, а разом із тим і офіс місцевих свободівців, рекламний плакат із написом: «В. Ф. Янукович! 13-тисячний колектив за вас!». На стінах будинку він – із часів виборів.

22 січня виконком міської ради розірвав договір на тимчасове користування місцем розташування рекламного засобу, укладений відділом майнових і земельних ресурсів і ПП «Укр-Петроль» на вул. Ковельська, 10 через порушення умов договору та ст. 8 Закону України «Про рекламу», а також скасував рішення виконавчого комітету від 20 червня 2013 р. щодо надання дозволу на розміщення зовнішньої реклами ПП «Укр-Петроль» на вул. Ковельській, 10.

Зрештою, протестувальники самотужки зняли банер, заливши  лише шматок із написом «…за вас».

Олена ЛІВІЦЬКА.

На фото: реклама від Сергія Ковальчука.

 

  • Коментуйте FaceBook
  • Коментуйте ВКонтакте
  • Опитування
  • Результати

Чи варто Україні запровадити візовий режим із громадянами Білорусі та Росії?

Чи варто Україні запровадити візовий режим із громадянами Білорусі та Росії?

Давно пора (603) - 86.3%
Пізно (25) - 3.6%
Яка різниця? (13) - 1.9%
А як тоді наші заробітчани поїдуть у РФ і РБ? (24) - 3.4%
Мені байдуже (29) - 4.1%