Володимир Зеленський – Президент України!

Володимир Зеленський – Президент України!

Новообраний Гарант Конституції запропонував урядові піти у відставку, звільнити очільників ГПУ, СБУ і Міноборони, а також – через 2 місці провести дострокові вибори Верховної Ради України за новим законом із відкритими списками.


О 10 год. 20 хв. 20 травня 2019 р. новообраний Президент України Володимир Зеленський після офіційного оголошення результатів другого туру президентських виборів оголосив присягу та скріпив її своїм підписом.

Спікер парламенту Андрій Парубій, де відбувається урочистість, головуючи на засіданні, також надав можливість Голові Конституційного Суду України Наталії Шапталі вручити Володимирові Зеленському посвідчення, печатку та інші атрибути влади глави держави.

«Боже, великий, єдиний…» – друга мелодія після Державного Гімну України, яка пролунала в залі.

Після цього Володимир Зеленський виголосив першу промову в новому статусі.

«Кожен із нас Президент! Не 73%, які за мене голосували, а всі 100%. Це не моя, а наша спільна перемога і відповідальність!», – сказав шостий Президент України.

Він зазначив, що кожен із нас прийняв присягу і кожен громадянин України присягнув на вірність державі. Відтак – кожен несе відповідальність за Україну, роблячи все для її розвитку.

«Європейська країна починається з кожного! – наголосив Володимир Зеленський. – Але в нас є спільний біль. Кожен із нас загинув на Донбасі і кожного дня ми втрачаємо одного з нас…  І кожен із нас заробітчанин, хто в боротьбі з бідністю змушений залишати рідну домівку».

Володимир Олександрович закликав до єдності всіх 65 млн українців, які живуть по всьому світу. Він пообіцяв із радістю надати громадянство всім вихідцям із нашої землі, які готові працювати на благо нової України і стати новою національною ідеєю.

Президент України закликав співвітчизників стати ісландцями в футболі, японцями в технологіях, швейцарцями в взаємостосунках.

Припинення вогню на Донбасі – перше завдання. На що він готовий заради цього?

«Я готовий на все! І не боюся складні рішення, готовий втрачати свою популярність і навіть свою посаду, але щоб тільки настав мир! Не втрачаючи наших територій! Ніколи!», – сказав Володимир Зеленський.

«Історія несправедлива. Не ми почали цю війну, але нам цю війну закінчувати. І ми готові до діалогу. Але.. я уверен, что началом этого диалога должно быть возвращение всех украинских пленных», мы должны возвращать их сознание, которое потеряно, в том числе и с помощью нашей власти».

Нардеп Олег Ляшко, присутній у залі, закликав говорити українською, на що почув:

«Ви продовжуєте ділити людей, пане Ляшко. Українець не в паспорті, він у серці!».

Друге завдання – покращення добробуту всіх громадян України.

«Шокуючи тарифи, принизливі зарплати, неіснуючі робочі місця, медицина, про успіхи якої говорять лише ті, хто ніколи не відвідував районної лікарні. Це міфічні дороги…

«Уряд і є нашою проблемою!, – після цієї фрази в залі виникли бурхливі оплески.

І – запропонував урядовцям на чолі з Володимиром Гройсманом… написати заяви про відставку. Україні потрібен уряд, який думає про майбутнє, а не про наступні вибори.

Тому попросив усіх держслужбовців не вивішувати в кабінетах портретів нового Президента України:

«Це не ікона, це не ідол, не портрет».

«Повісьте туди фотографії своїх дітей і перед кожним рішенням подивіться їм в очі!», – запропонував.

Він одразу попросив уже в понеділок продовжити роботу Верховної Ради України та почати ухвалювати доленосні рішення.

Насамперед – проголосувати за скасування недоторканості нардепів, закон про кримінальну відповідальність за незаконне збагачення (бурхливі оплески), багатостраждальний Виборчий кодекс і зробити відкритими списки під час обрання нового парламенту.

Володимир Зеленський закликав парламент звільнити Голову СБУ Василя Грицака, Генпрокурора Юрія Луценка, Міністра оборони Степана Полторака:

« І це далеко не все, що ви можете зробити, але для початку – достатньо. У вас на це буде 2 місяці. Зробіть це і повісьте медалі собі! Непогані бали на дострокові парламентські вибори… Я розпускаю Верховну Раду України восьмого скликання!», – бурхливі оплески в залі відреагували на це рішення Президента України Володимира Зеленського.

Звертаючись до народу України, Володимир Зеленський серед іншого сказав:

«В попередній період я робив усе, що ви сміялися. Наступних 5 років я зроблю все, щоб ви не плакали!».

Так завершив свій перший офіційний виступ Володимир Зеленський.

Пролунав Гімн України. Після чого Андрій Парубій їдко зауважив, що «було весело».

На цьому в 10 год. 46 хв. урочисте засідання парламенту завершилося.

Володимир Зеленський вийшов у Маріїнський парк, де прийняв командування Збройними Силами України.

Роман УСТИМЧУК.

На фото: скрін-шот із прямої трансляції ТСН із інавгурації Володимира Зеленського, який підписує текст присяги.

  • Коментуйте FaceBook
  • Коментуйте ВКонтакте
  • Опитування
  • Результати

Чи варто Україні запровадити візовий режим із громадянами Білорусі та Росії?

Чи варто Україні запровадити візовий режим із громадянами Білорусі та Росії?

Давно пора (603) - 86.3%
Пізно (25) - 3.6%
Яка різниця? (13) - 1.9%
А як тоді наші заробітчани поїдуть у РФ і РБ? (24) - 3.4%
Мені байдуже (29) - 4.1%