Традиційний хлібний квас

Традиційний хлібний квас  

Інгредієнти:
2 кг чорного житнього хліба;
12 л окропу;
50 г дріжджів;
2 ст. л. пшеничного борошна;
700 г цукру;
20 г м’яти.

Хліб нарізати на шматки й підсушити на сухій сковорідці до рум’яного кольору. 
Сухарі скласти в невелику діжку або іншу керамічну посудину, залити окропом й залишити на 10-12 годин, потім процідити. 
Дріжджі і борошно розмішати в невеликій кількості настою сухарів, покласти в тепле місце, щоб бродило. 
Заварити м’яту, добре її прокип’ятити й додати цукор.
Щойно дріжджі піднімуться, вилити їх у настій із сухарів, додати м’яту з цукром, добре вимішати, накрити рушником і покласти в тепле місце. Коли зверху з’явиться густа піна, старанно її зняти, інакше квас бродитиме в пляшках. 
Рідину легенько злити крізь сито або густу полотнину в інший посуд, розлити у пляшки, наповнюючи їх не до верху. Пляшки щільно закоркувати й покласти в холодне місце. Через 12 годин квас можна пити.

Смакуйте з задоволенням!
Фото з сайта poradnyk.com.ua.

  • Коментуйте FaceBook
  • Коментуйте ВКонтакте
  • Опитування
  • Результати

Чи повинен залишитися Юрій Погуляйко на посаді голови облдержадміністрації?

Чи повинен залишитися Юрій Погуляйко на посаді голови облдержадміністрації?

Він повністю відповідає займаній посаді. (0) - 0%
Його не треба було призначати взагалі та необхідно звільнити. (7) - 21.9%
Головою облдержадміністрації повинен бути волинянин. (13) - 40.6%
Мені байдуже. (10) - 31.3%