Науковий бум

Науковий бум

У Луцьку стартувала найпотужніша Міжнародна конференція року з проектування, моделювання та виробництва DSMIE-2019.

Інноваційна біржа (DSMIE-2019) присвячена широкому колу дослідницьких завдань в галузі машинобудування, що розглядають сучасні та майбутні тенденції в проектних підходах, методи моделювання, комп’ютерні системи, розробку програмного забезпечення, інструменти ІКТ та реалізацію стратегії Industry 4.0 для вирішення інженерних завдань.

Офіційне відкриття ІІ Міжнародної конференції відбулося 12 червня у приміщення коворкінг центру «Passage Interdit» під патронатом ректорів Сумського державного університету Анатолія Васильєва та Луцького національного технічного університету Петра Савчука.

На захід до Луцька завітали представники наукової еліти з усієї України, а також іноземні гості з більше 20-ти країн світу: США, Німеччини, Словаччини, Чехії, Хорватії, Грузії, Бельгії, Португалії, Туреччини, Іраку, Китаю та ін. Тож офіційною мовою було обрано англійську.

Першим офіційно привітав присутніх та взяв на себе функцію куратора конференції її засновник – доцент Сумського державного університету Віталій Іванов. Він наголосив, що «DSMIE-2019» об’єднує дослідників з наукових установ, провідних промислових компаній та державних лабораторій, розташованих у всьому світі для популяризації і поширення наукових основ виробництва, а також з метою обміну досвідом між науковцями, виробничими організаціями і бізнесом країн Європи та Світу.

Далі з привітанням до присутніх звернувся Петро Савчук:

«Україна позиціонує себе, як одну із проєвропейських та прогресивних країн. Але головне, що не лише ми себе так подаємо, а й світове товариство бачить нас як перспективного партнера. Сьогоднішній захід та кількість його учасників яскраво демонструє, що тема науки, зокрема матеріалознавство, надзвичайно важлива, як для промислового розвитку, так і для технологічного прогресу загалом. Завдяки новим технологіям суттєво покращується якість життя людей, відкриваються нові можливості та перспективи. Ми просто зобов’язані підтримувати такі процеси, адже світ динамічно розвивається і потребує нових відкриттів».

Після офіційного відкриття, учасники конференції перейшли до основної частини. Спікери презентували свої наукові дослідження, здобутки та розробки, демонстрували мультимедійні презентації та обговорювали важливі наукові питання.

Варто додати, що конференція розпочала свою роботу ще 11 червня. Загалом спілкування науковців триватиме до 14 червня.

Ольга КОНОНЧУК.

Фото автора.

  • Коментуйте FaceBook
  • Коментуйте ВКонтакте
  • Опитування
  • Результати

Чи варто Україні запровадити візовий режим із громадянами Білорусі та Росії?

Чи варто Україні запровадити візовий режим із громадянами Білорусі та Росії?

Давно пора (603) - 86.3%
Пізно (25) - 3.6%
Яка різниця? (13) - 1.9%
А як тоді наші заробітчани поїдуть у РФ і РБ? (24) - 3.4%
Мені байдуже (29) - 4.1%