Партія… імені Сталіна

Партія… імені Сталіна

2 лютого в Луцьку в одній із багатоповерхівок по вул. Ковельській відбулася небагаточисельна, але гучна акція: місцеві комуністи з участю московських та білоруських гостей в коридорі офісу Волинського обкому КПУ урочисто відкрили бетонний бюст Іосіфа Сталіна.

Ось як про це повідомив офіційний сайт КПУ:

«На Волыни к 70-летию освобождения города Луцка и снятия блокады Ленинграда Антифашистский комитет, комсомол Волыни, Компартия, представители города Москвы в Луцке, Русской и Белорусской общин, других общественных организаций приняли участие в открытии памятника объединителю теперешней Украины, освободителю всего мира от объединенных фашистских сил Европы, Генералиссимусу Иосифу Виссарионовичу Сталину.

В своём выступлении председатель Антифашистского комитета Волыни А. Кононович сказал: «Сейчас в Украине происходит не прикрытый, наглый, примитивный переворот. И мы, антифашисты, как один должны встать на защиту своей Отчизны. Фашисты под благозвучным названием «Евросоюз» снова хотят поработить гордый, свободный украинский народ. Товарищи, давайте в этот тревожный час руководствоваться исключительно силой патриотизма! Мы, коммунисты Волыни, не признаем нынешний неонацистский переворот».

Як відомо, гроші на пам’ятник тов. Сталіну почали збирати ще з грудня 2011 р. Погруддя виготовили у Луцьку, проте вартість замовленої роботи не афішується.

Чому для виготовлення використали такий екзотичний матеріал, як бетон, представникам інтернет-порталу «Волинь Post» пояснив сам Олександр Кононович, який в обкомі КПУ відповідає за взаємодію з молоддю:

«Сделали из бетона, потому что если какие-то радикалы попробуют его разбить, то форма все равно останется, и мы сможем наклепать хоть 100 штук новых. Это все согласовано с руководством партии. Петр Симоненко лично нас поздравил во время селектора. Потому что это знаменательно, что на Западной Украине отважились и нашли средства, чтобы открыть такой памятник».

Варто зауважити, що в скромних урочистостях на честь відкриття погруддя засновникові системи тотальних репресій у СССР узяв участь і перший секретар обкому КПУ, депутат облради від Любешівського округу №18 Петро Бущик.

А що розкручування маховика прославлення ідеології сталінізму для сучасних комуністів не є випадковістю (як, зрештою, й «полювання на відьом» під соусом боротьби з «фашизмом») свідчить і виступ лідера необільшовиків, керівника фракції КПУ в українському парламенті Петра Симоненка на погоджувальній раді Верховної Ради вранці 3 лютого. Петро Миколайович звинуватив учасників акцій протесту в тому, що вони «перейшли до ненаціоналістичного угару», і що формуючи порядок денний сесійних засідань треба бачити головного ворога: «проблему реальної загрози фашизму в Україні».

Володимир ДАНИЛЮК.

На фото прес-служби КПУ: луцький бюст Іосіфа Сталіна.

  • Коментуйте FaceBook
  • Коментуйте ВКонтакте
  • Опитування
  • Результати

Чи варто Україні запровадити візовий режим із громадянами Білорусі та Росії?

Чи варто Україні запровадити візовий режим із громадянами Білорусі та Росії?

Давно пора (603) - 86.3%
Пізно (25) - 3.6%
Яка різниця? (13) - 1.9%
А як тоді наші заробітчани поїдуть у РФ і РБ? (24) - 3.4%
Мені байдуже (29) - 4.1%