«Отака в мене мама»

«Отака в мене мама»

Розповіла донька передплатниці, котра отримала приз від «Волинської газети».

Як тільки до читачів прийшов газетний номер, де ми оприлюднили список переможців передплатної кампанії-2014, редакційний телефон «заговорив» щасливими голосами.

– Я Тетяна Цибульська із села Залісоче Ківерцівського р-ну, – почула у відповідь на традиційне «Алло. «Волинська газета». – Побачила своє ім’я у списку. То правда? Я дійсно виграла?

Тетяну Сергіївну привітали від усього колективу, а через годину вже знайомилися з донькою Раїсою і весело гомоніли у редакції.

– Я завтра у мами гостюватиму, бо ж якраз Тетянин день. От буде їй ще один подарунок, – каже Раїса Літвінцова.

Отак ми говорили-балакали. Чесно кажучи, навіть трохи шкода стало, що не випало познайомитися з Тетяною Сергіївною особисто. Думаю, ми це згодом наверстаємо, бо з розповідей доньки стало очевидно: жінка ця – ще та переможниця у житті, хоча доля сюрпризами нечасто балувала.

– Ви не уявляєте, як вона раділа цьому подарунку! Все каже: ти віриш, я виграла праску, по-справжньому! Треба ж таке, вже й не сподівалася, – пригадує мамині емоції Раїса Костянтинівна.

Згодом вона розказала, що одного разу (мамі тоді було 55) прийшли молоді люди і стали розповідати, як їй пощастило (думаю, зараз чи не кожен пригадає парочку-другу таких «посланців Фотруни», – авт.). Мовляв, і це вам у подарунок, і те. Жінка щиро дякує. А в кінці «сеансу» чує ключову фразу: «Ви чотириста гривень за це заплатіть, а все інше, щира правда, – у подарунок! Тільки для вас і тільки зараз».

Вона довго це згадувала. Вже й казала, що не вірить у таке, аби щось колись було просто так, – говорить Раїса Літвінцова. – А тут таке!

Що ж, призи від «Волинської газети» – реальніші всіх реалій. У цьому за роки  нашої передплатної акції змогли переконатися десятки читачів. Тепер у списку – і Тетяна Цибульська.

Минулого року в листопаді нашій передплатниці вже було 60. Але вона досі працює, має 30 літ стажу. А років три тому, як розповідає донька, взялася творити красу – вирощує квіти.

– Має гарного квітника, багато вазонів, – говорить Раїса Костянтинівна. –  Квіти ми їй часто у подарунок приносимо або ж сама купує на базарі. Минулого року на свято села її відзначили за кращий квітник. Особисто наш народний депутат Ігор Єремеєв нагороджував!

А загалом поміж квітами Тетяна Сергіївна має чимало буденних клопотів. Багата внуками – дві доньки подарували вже чотирьох. Вони щоліта приїздять до бабусі на канікули. Раїса Костянтинівна каже, що вперше лишила на маму доньку, коли тій було менше року. Справлялася. Окрім Раїси, котра гостювала у редакції, у Тетяни Сергіївни є ще дочка Оксана. Вона мешкає в смт Олика Ківерцівського р-ну, працює вчителькою. Правда, й горя довелося проковтнути: 11 літ тому втратила чоловіка. Дуже переживала, каже Раїса Костянтинівна. Оговтатися, звісно ж, допомагали діти та внуки.

– Давно вона вашу газету виписує, – вже прощаючись, каже гостя. – А не хотіла, аби ви до неї їхали, бо переживала, що на бензин доведеться гроші витрачати. Отака в мене мама.

Світлана ДУМСЬКА.

На фото автора: донька Тетяни Цибульської на гостинах у редакції.

 

 

 

 

 

  • Коментуйте FaceBook
  • Коментуйте ВКонтакте
  • Опитування
  • Результати

Чи варто Україні запровадити візовий режим із громадянами Білорусі та Росії?

Чи варто Україні запровадити візовий режим із громадянами Білорусі та Росії?

Давно пора (603) - 86.3%
Пізно (25) - 3.6%
Яка різниця? (13) - 1.9%
А як тоді наші заробітчани поїдуть у РФ і РБ? (24) - 3.4%
Мені байдуже (29) - 4.1%