Баклажани по-корейськи

Баклажани по-корейськи

Інгредієнти:
Баклажани – 2 кг;
Морква – 300 г;
Перець солодкий – 500 г;
Цибуля – 300 г;
Зелень петрушки – 100 г.
Часник – 1 середня 
головка (70-80 грам).
Заливка :
1 ст. ложка кип’яченої води;
4 ст. ложки цукру;
1 ч. л. солі;
1 ч. л. меленого чорного перцю;
1 ч. л. меленого коріандру 
(або приправи для корейської моркви);
Гіркий перець (за смаком);
150 мл 9% оцту;
Олія рослинна – 1 склянка (250 мл).

Баклажани надрізаємо уздовж, але не до кінця і відварюємо в солоній воді (2,5 л води на 4 ст. л солі) протягом 10 хвилин до м’якості, але не переварювати(!)
Моркву очищаємо, нарізаємо соломкою за допомогою терки для корейської моркви. Цибулю нарізаємо дуже тонкими півкільцями, перець — тонкими смужками.
Відварені баклажани (за потреби очищаємо від шкірки), нарізаємо кубиками 1,5х1,5 см. Додаємо часник і дрібно нарізану зелень петрушки.
Всі інгредієнти складаємо в каструлю в довільному порядку і додаємо заливку. Оцет, воду, сіль і цукор змішуємо до розчинення солі, а потім, в кінці, додаємо олію, перець і мелений коріандр. Це важливо, тому що сіль в олії розчиняється погано.
Овочі з заливкою обережно перемішуємо, рідини буде трохи, так і повинно бути.
Тепер ємність із заготівлею баклажанів по-корейські, накриваємо харчовою плівкою і залишаємо при кімнатній температурі на 2-3 дні. Тут також відбувається бродіння, але оцтове, не самоквас, як у фаршированих баклажанів.
Салат готовий, його можна «поставити» в холодильник і починати дегустацію, а можна розкласти в 0,5 л банки, простерилізувати протягом 30-ти хвилин і закрити на зиму.
Смакуйте з задоволенням!
Фото з сайта ukr.media.

  • Коментуйте FaceBook
  • Коментуйте ВКонтакте
  • Опитування
  • Результати

Децентралізація влади в Україні...

Децентралізація влади в Україні...

...В Україні децентралізація? Ні, не чув (71) - 13.3%
...відбувається, але не так! І не варто чекати чогось доброго (233) - 43.8%
...відбувається успішно. Це - реформа, що дає поштовх усім наступним змінам у європейському напрямку (164) - 30.8%