Контрабандний імпорт

Контрабандний імпорт

Посадові особи Волинської митниці ДФС припинили спробу ввезення в Україну без оподаткування партії автозапчастин до легкових автомобілів торгової марки TOYOTA вартістю понад 160 тисяч гривень.

Усього 45 найменувань гальмівних колодок, фільтрів та систем кріплення склав у багажному відділенні автобуса один із водіїв міжнародного рейсу «Штутгарт-Чернігів». Під час митного контролю у пункті пропуску Ягодин він не заявив їх до оформлення, сподіваючись на те, щнао цей товар випаде не звернуть уваги серед особистих речей пасажирів. Про це інформують у прес-службі Волинської митниці ДФС.

Через порушення митних правил запчастини вилучили на склад митниці до прийняття судом остаточного рішення про притягнення водія- громадянина України до відповідальності. Санкція статті 472 Митного Кодексу за такі дії передбачає конфіскацію та штраф у повному розмірі незадекларованого товару.

Митники інформують, що недекларування промислових товарів під час їхнього імпорту в Україну залишається одним із найпоширеніших способів порушення митних правил у зоні діяльності Волинської митниці ДФС. Загалом, разом із приховуванням товару від митного контролю, у січні-липні цього року майже чотири сотні громадян намагались уникнути оподаткування і були притягнуті до адміністративної відповідальності за статтями 472, 483 Митного кодексу України. Сума реально вилучених у них товарів сягає 60 млн грн. Крім конфіскації, ці статті тягнуть за собою накладення штрафів у розмірі 100 відсотків вартості предметів правопорушення.

До того ж, за цей період громадяни майже 4 тисячі разів намагалися подрібнити комерційні партії товарів, прикриваючись особистими потребами, не пов’язаними із підприємницькою діяльністю. За це - отримали картки відмови у пропуску товару на митну територію України та були повернуті на суміжну (польську) сторону. Найчастіше повертали у країну закупівель шини, автозапчастини, памперси, засоби гігієни, меблеву фурнітуру та побутову хімію.

Наш кор.

Фото з доступних джерел.

  • Коментуйте FaceBook
  • Коментуйте ВКонтакте
  • Опитування
  • Результати

Чи варто Україні запровадити візовий режим із громадянами Білорусі та Росії?

Чи варто Україні запровадити візовий режим із громадянами Білорусі та Росії?

Давно пора (603) - 86.3%
Пізно (25) - 3.6%
Яка різниця? (13) - 1.9%
А як тоді наші заробітчани поїдуть у РФ і РБ? (24) - 3.4%
Мені байдуже (29) - 4.1%