Короп у горіховому соусі

Короп у горіховому соусі

Інгредієнти:
1 короп (приблизно 600 г);
2 морквини;
4 цибулини;
Корінь петрушки, перець чорний мелений;
Зелень, сіль.
Для соусу:
15 волоських горіхів;
50 г білого хліба;
4 зубці часнику;
1 ст. ложка лимонного соку;
0,5 скл. соняшникової олії.

Рибу почистити, відрізати голову, хвіст і плавники, промити, зняти філе, нарізати на шматки та покласти у каструлю на овочеву подушку (дрібно нарізану моркву, петрушку, цибулю, сіль, перець, лавровий листок), трохи долити води і варити на малому вогні до повної готовності.
Готові шматочки риби охолодити в бульйоні, перекласти у тарілку й залити соусом з горіхів та часнику.
Для соусу горіхи почистити і розтерти в ступці. М’якоть білого хліба намочити у рибному бульйоні, віджати, протерти через сито.
Потім горіхи, протертий хліб та тертий часник покласти в керамічний посуд і збити ложкою, вливаючи потроху олію.
Коли маса стане пишною, як крем, додати трохи солі, лимонного соку або лимонної кислоти, усе добре перемішати.
Готового коропа викласти на тарілку, залити соусом, зверху покласти шматочок лимона або лайма, посипати зеленню.

Смакуйте з задоволенням!
Фото з сайту poradnyk.com.ua.

  • Коментуйте FaceBook
  • Коментуйте ВКонтакте
  • Опитування
  • Результати

Децентралізація влади в Україні...

Децентралізація влади в Україні...

...В Україні децентралізація? Ні, не чув (73) - 13.4%
...відбувається, але не так! І не варто чекати чогось доброго (235) - 43.3%
...відбувається успішно. Це - реформа, що дає поштовх усім наступним змінам у європейському напрямку (170) - 31.3%