Конструктивний діалог

Конструктивний діалог

Волинська облдирекція ПрАТ «Укрпошта» з ініціативи облосередку Національної спілки журналістів України провела предметний діалог із представниками періодичних друкованих засобів масової інформації.


Зустріч відбулася в залі засідання головного офісу волинських поштовиків, що розміщується в історичній будівлі по вул. Кривий Вал у м. Луцьку. Новопризначений директор облдирекції Іван Люсак, Лариса Музичук та Галина Швабюк із одного боку та голова облорганізації НСЖУ Михайло Савчак, його заступник і головний редактор «Волинської газети» Володимир Данилюк, відповідальний секретар творчої спілки Степан Шегда, секретар НСЖУ, щеф-редактор групи видань «Вісник і К» Євген Хотимчук, очільник газети «Твій вибір» Тарас Хотимчук, заввідділом предплати «Волині-нової» Федір Рузак, власкор парламентського «Голосу України» Микола Якименко, президент Гільдії редакторів районної преси, головний редактор «Вістей Ковельщини» Микола Вельма, керівниця рожищенської райгазети «Наш край» Наталія Яковлєва, головна редакториня локачинської райгазети «Селянське життя» Ірина Романюк і кореспондент любешівської райгазети «Нове життя» Тамара Урядова обговорили найактуальніші проблеми сучасності щодо взаємодії газет, поштовиків, читачів та органів влади різного рівня.

Відкриваючи «круглий стіл», Іван Люсак зазначив, що зустріч саме зараз важлива, бо питання передплати на паритетних засадах саме час вирішувати, не чекаючи останніх місяців року. Присутні почули інформацію від Лариси Музичук, що сукупний тираж усієї періодики в області нині складає понад 60 тис. примірників, тоді як 30 років тому, як пригадав Михайло Савчак, газета «Радянська Волинь» виходила накладом 226 тис. примірників, «Молодий ленінець» – 78 тис. штук, а ковельська міськрайонна газета – 18400 екземплярів...

Зрозуміло, що розвиток цифрових технологій та електронних ЗМІ суттєво впливають на зменшення кількості тих, хто звик довіряти та читати саме газети. Але присутні погодилися, що резерви для покращення ситуації є.

Це засвідчує організаційний та кадровий потенціал волинських поштовиків, де з 1748 осіб щонайменше 1650 зайняті в виробничій сфері, з яких 763 – листоноші.

Саме на нелегку працю останньої категорії звертали увагу редактори видань, адже від них багато в чому залежить, чи погодиться людина знову передплачувати улюблене видання і чи вчасно його доставлять адресатові.

Іван Люсак визнав, що середній рівень зарплати листонош – 3054 грн на місяць – не можна вважати прийнятним, зважаючи на умови неповного робочого тижня, але в системі працює ефективна система преміювання кращих із кращих. Зокрема, 10% від вартості передплати листоноша може отримати у вигляді премії.

У підсумку учасники обговорення зійшлися на думці, що, зважаючи на складні процеси, що відбуваються на рівні центральних органів влади та громадських організацій, на Волині реальними результатами співпраці слід показати. що пошта і газета – це рівноправні партнери та союзники, основне завдання яких – задовольнити вимоги вибагливих читачів якісними та оперативними послугами.

Наш кор.

На фото Степана ШЕГДИ: учасники «круглого столу» після завершення обговорення важливої проблематики.

 

  • Коментуйте FaceBook
  • Коментуйте ВКонтакте
  • Опитування
  • Результати

Чи варто Україні запровадити візовий режим із громадянами Білорусі та Росії?

Чи варто Україні запровадити візовий режим із громадянами Білорусі та Росії?

Давно пора (603) - 86.3%
Пізно (25) - 3.6%
Яка різниця? (13) - 1.9%
А як тоді наші заробітчани поїдуть у РФ і РБ? (24) - 3.4%
Мені байдуже (29) - 4.1%