Марш чи марафон?

Марш чи марафон?


Чому в офісі Президента хтось вирішив переіначити відомий марш МЕНДЕЛЬсона на марафон МЕНДЕЛЬ?

Як відомо, марш Мендельсона зазвичай в Україні виконується під час цивільних урочистостей із нагоди шлюбу. Написаний він ще в 1842 р. німецьким композитором Феліксом Мендельсоном як фрагмент до музичної комедії «Сон літньої ночі», але популярності не втратив.
Утім, в нинішньому Офісі Президента України працюють люди, котрі жовтневого холодного дня вирішили організувати для глави держави не короткочасний марш, а багатогодинний марафон. Добре, що Володимир Зеленський, як показали передвиборні аналізи, на здоров’я не скаржиться, а тому витримав майже 10-годинене спілкування з журналістами, хоча добряче виснажився і під кінець уже не досить впевнено відповідав на такі ж невпевнені запитання. 
Але яку ж мету ставили, насамперед, прес-секретарка Юлія Мендель, стимулювавши Володимира Олександровича до встановлення світового рекорду зі спілкування з представниками мас-медіа? І що отримано, як то кажуть, у сухому залишку?
Показати публічність нового глави держави. З першоджерел почути відповіді на гострі питання. Та чи могли групи по 10 осіб невідомо ким і за яким принципом сформованих працівників ЗМІ допомогти Володимирові Зеленському виконати це завдання? Хто дивився це шоу з піцою і бургерами, той має чітку відповідь, для чого і для кого писався сценарій.
Взагалі ж, довго намагаються говорити перед відібраними працівниками ЗМІ, як правило, глави держав «третього світу» або представники диктаторських режимів. Глава Білорусі Аляксандр Лукашенко говорив 7 год. 21 хв., Президент Венесуели Уго Чавес – майже 11 год., полюбляє хизуватися перед телекамерами і правитель Кремля Владімір Путін. Інші ж поважають і свій робочий час, і потенційних співрозмовників.
Відтак, Юлія Мендель, мабуть, забула, що «стислість – сестра таланту». Але що вдало спробувала «перевести стрілки» з власної персони (після фізичного перешкоджання роботі журналістів її вимагають негайно відправити у відставку!) на главу державу, то це факт. Вдалося? Поживемо-побачимо.
Але що Володимир Зеленський таки спілкується з мас-медіа, то це краще, ніж би він утікав чи ігнорував журналістів, як це успішно демонструє мвеличезна кількість інших чиновників.
Відтак, 10 жовтня був і марафон, і марш.

Володимир ДАНИЛЮК.

На фото з відкритих джерел: портрет олією Фелікса Мендельсона.

  • Коментуйте FaceBook
  • Коментуйте ВКонтакте
  • Опитування
  • Результати

Чи варто Україні запровадити візовий режим із громадянами Білорусі та Росії?

Чи варто Україні запровадити візовий режим із громадянами Білорусі та Росії?

Давно пора (603) - 86.3%
Пізно (25) - 3.6%
Яка різниця? (13) - 1.9%
А як тоді наші заробітчани поїдуть у РФ і РБ? (24) - 3.4%
Мені байдуже (29) - 4.1%