Вірші, гітара і трохи політики: Сергій Лазо на зустрічі зі студентами СНУ

Вірші, гітара і трохи політики: Сергій Лазо на зустрічі зі студентами СНУ Зі студентами факультету філології та журналістики СНУ зустрівся Сергій Лазо, автор відомих хітів української естради, поет та перекладач.


Сьогодні, 7 листопада, на факультеті філології та журналістики Східноєвропейського національного університету відбулася зустріч із поетом, композитором та перекладачем Сергієм Лазо. Композитор, автор 24 книг, серед яких є і проза і поетичні збірки, автор пісень, які давно стали хітами.

Більшості присутніх його ім'я було незнайоме. Проте, лише до того моменту, коли він узяв до рук гітару і заспівав одну зі своїх пісень. "Ти подобаєшся мені" - справжній хіт, який попри поважний вік досі на слуху. Належить вона до репертуару Віктора Павліка, але мало хто знає, що написав її саме Сергій Лазо.

"Зазвичай люди знають тільки виконавців пісень, а про авторів не згадують. Тому я взяв гітару і приїхав у Східноєвропейський університет, щоб ви знали, що є автори!" 

Спочатку студенти розгубилися, та згодом почали підспівувати музиканту. Після останнього акорду, пан Сергій почав поступово знайомити присутніх зі своєю поетичною творчістю. Зачитував і заспівував свої вірші, супроводжуючи вистукуванням ритмічних рисунків. Адже, за його словами, справжню поезію можна і читати, і декламувати, і наспівувати.

Також коротко презентував перекладену власноруч антологію сучасної грузинської поезії "Просто неба", виданою спільно з Грузинським інститутом книги. Зокрема, він виділив і зачитав кілька поезій Шота Яташвілі - талановитого грузинського поета.

Сергій Лазо має у доробку і прозовий роман. "Концерт" - книга про студентське життя у радянському місті.

У кінці зустрічі не могли не торкнутися теми політики, адже ще одне творіння авторства пана Сергія стало передвиборчим лозунгом партії "Слуга народу". Йдеться про пісню "Ні обіцянок, ні пробачень", яку партія Президента використала як своє гасло. Поет розповів, що спочатку з ним не погоджували використання цієї пісні. Проте, коли білборди з відповідним написом заполонили країну, йому зателефонували і запропонували домовитись.

"Мої дві найвідоміші пісні найбільше подобаються саме політикам. Адже, коли вони ще кандидати, то співають виборцям "Ти подобаєшся мені!" (наспівує), а коли їх вже обирають і вони не виконують свої передвиборчі програми, то починають співати - "Ні обіцянок, ні пробачень". Зеленський вчинив мудріше - одразу почав із "Ні обіцянок, ні пробачень".

На завершення Сергій Лазо відповів на запитання студентів, і за найцікавіші питання подарував студентці свій журнал.

Оксана КАШТАЛЯН
На фото авторки: Сергій Лазо виконує разом зі студентами "Ти подобаєшся мені". 


  • Коментуйте FaceBook
  • Коментуйте ВКонтакте
  • Опитування
  • Результати

Чи варто Україні запровадити візовий режим із громадянами Білорусі та Росії?

Чи варто Україні запровадити візовий режим із громадянами Білорусі та Росії?

Давно пора (603) - 86.3%
Пізно (25) - 3.6%
Яка різниця? (13) - 1.9%
А як тоді наші заробітчани поїдуть у РФ і РБ? (24) - 3.4%
Мені байдуже (29) - 4.1%