Перемога на вагу срібла!

Перемога на вагу срібла!

У драматичному протистоянні з винниківським «Рухом», і форматі 10 на 10, «Волинь» виграла з рахунком 3:2.


Першість України. Перша ліга. 17 тур: «Металіст 1925» – «Балкани» – 1:0, «Металург» – «Кремінь» – 2:1, «Агробізнес» – «Інгулець» – 2:1, «Гірник-Спорт» – «Чорноморець» – 3:0, «Минай» – «Миколаїв» – 2:0, «Авангард» – «Прикарпаття» – 2:0, «Волинь» – «Рух» – 3:2 (м. Луцьк, стадіон «Авангард», 9 листопада 2019 р.; арбітр: Іван Бондар, Київ); «Волинь»: Леванідов, Рябов, Горопевшек, Михалик,  Ульянов, Климець, Бартуловіч (Мельничук, 90+3), Чачуа, Курко, Кожанов (Волошинович, 82), Хагназарі (Карпенко, 80); «Рух»: Мисак, Брікнер, Бойчук (Ернест, 68), Калюжний (Русин, 73), Дуць, Кондраков (Климчук, 70), Копина, Синиця (Заставний, 46), Леандро, Никитюк, Нємчанінов; голи: Ульянов, 5, Курко, 65, Кожанов, 69 – Кондраков, 30, Копина, 85; попередження: Горопевшек, 29, Бартуловіч, 61, Рябов, 78 – Кондраков, 24, Нємчанінов, 64, Заставний, 87, Русин, 88; вилучення: Горопевшек, 41 – Никитюк, 31).

«Матч смерті». так можна було охарактеризувати  звітний поєдинок у м. луцьку, на який винниківський «Рух» приїхав клубним автобусом, де написано «Буде бій!». До честі галицької команди, вона, на відміну від закарпатського «Миная» використовує транспортний засіб на українській реєстрації («Минай» їздить на угорських «бляхах»).

Але це – лише єдина позитивна риса команди, котру очолює амбітний Леонід Кучук і перед яким поставлене однозначне завдання: вихід в УПЛ.

Гості не забули нічиєї в першому колі на своєму полі, а тому поставили завдання-максимум: вивезти  з м. Луцька 3 залікових бали.

Втім, зовсім іншої думки були господарі. Вже в дебюті матчу після пасу в виконанні Младена Бартуловіча влучно головою пробив Анатолій Ульянов – 1:0. Та потім «Волинь» припустилася кількох помилок у захисті, і після чергового «стандарту» в хаосі біля воріт Владислава Леванідова найкраще зорієнтувався Данило Кондраков – 1:1. Щоправда, він перебував у явному офсайді, але ані вінницький лайнсмен Віктор Нижник, ані київський суддя в полі Іван Бондар цього чомусь не помітили, зарахувавши взяття воріт...

Потім було очевидне вилучення екс-лучанина Романа Никитюка, який отримав червону картку за «фол останньої надії». А за кілька хвилин, як і передбачали досвідчені вболівальники на трибунах, кількісний склад команд вирівнявся: за другу жовту картку, отриману в центрі поля, гру достроково завершив лучанин Міха Горопевшек... До речі, й перше попередження від отримав фактично ні за що.

Тож основні події розгорнулися після перерви. Спочатку Василь Курко, а потім і Денис Кожанов довели рахунок до комфортних 3:1, однак за 5 хв. до закінчення основного часу рухівці силами Юрія Копини довели його до мінімального. Втім, 3:2 – це однозначно перемога!

«Волинь» здобуває 34 очка, випереджає «Рух» у турнірній таблиці та посідає законне друге місце після «Металіста 1925». Утім, у неділю 10 листопада аутсайдер «Черкащина» приймає столичну «Оболонь-Бровар», в якої наразі теж 34 бали. Якщо господарі зважаться на сенсацію та виграють у київських пивоварів, то лучани так і залишаться другими. А якщо ні, то будуть третіми. В усякому випадку, ця перемога над «Рухом» багато чого значить.

Наступну гру підопічні Андрія Тлумака проводять уже на виїзді. 16 листопада в Івано-Франківську «Волинь» сприйматиме непоступливе «Прикарпаття». А останній тур першої частини змагань відбудеться 23 листопада на луцькому «Авангарді»: прийматимемо «Миколаїв». І далі – зимова перерва до 22 березня, коли треба буде їхати в м. Одесу грати з «Чорноморцем».

До речі, за матчем уважно спостерігав екскапітан нашої команди Василь Сачко, якого недавно звільнили з посади наставника полтавської "Ворскли".

Роман УСТИМЧУК.

На фото автора: після матчу «Волинь» – «Рух».

  • Коментуйте FaceBook
  • Коментуйте ВКонтакте
  • Опитування
  • Результати

Чи варто Україні запровадити візовий режим із громадянами Білорусі та Росії?

Чи варто Україні запровадити візовий режим із громадянами Білорусі та Росії?

Давно пора (603) - 86.3%
Пізно (25) - 3.6%
Яка різниця? (13) - 1.9%
А як тоді наші заробітчани поїдуть у РФ і РБ? (24) - 3.4%
Мені байдуже (29) - 4.1%