В Апеляційному суді новий голова

В Апеляційному суді новий голова У Волинському апеляційному суді відбулися збори суддів. Винесене було єдине питання - вибори нового голови суду. 



15 листопада, о 12 годині розпочалися збори суддів Волинського апеляційного суду, що тривали 40 хв. Саме стільки знадобилося суддям, щоб обрати того, хто очолюватиме їх наступні три роки. У невимушеній атмосфері, що мало нагадувала засідання суду (хоча, звичайно, без звичних протоколів не обійшлося) присутні швидко обрали голову й секретаря засідання та лічильну комісію. Після всіх офіційних ритуалів, на обговорення винесли лише одну кандидатуру - Гапончука Віктора Васильовича.

"Я маю сили й бажання захищати права громадян і представляти наш суд" - сказав сам пан Гапончук.

Ті двоє суддів, які виступили на підтримку одинокого кандидата, розповіли про нього, як про відповідальну, спокійну, врівноважену і компетентну людину. Проти ж не виступив ніхто.

Після короткої перерви приступили безпосередньо до голосування. Голова лічильної комісії Здрилюк Оксана Ігорівна пояснила процедуру голосування і запросила суддів обирати. Обирати можна було між двома пунктами в бюлетені: 1. Гапончук Віктор Васильович, 2. Не підтримую жодного кандидата.

Менш ніж за п'ять хвилин усі присутні визначилися з вибором і головою апеляційного суду за підтримки 12 суддів (1 проголосував проти) став Гапончук Віктор.

"Буду працювати для збереження авторитету судової влади та тих хороших традицій, які були напрацьовані у нашому колективі десятиліттями. Докладу всіх зусиль, щоб на належному рівні представляти інтереси Волинського апеляційного суду в регіоні та за межами", - сказав новообраний голова, ставши до трибуни.

Справжньою несподіванкою цього дня стала поява судді Конституційного суду України Петра Філюка, який особисто прийшов привітати Віктора Васильовича з призначенням. Він передав гетьманську булаву як символ суддівської влади.

Оксана КАШТАЛЯН
На фото автора: Петро Філюк вітає Віктора Гапончука з новою посадою.














  • Коментуйте FaceBook
  • Коментуйте ВКонтакте