Вибори ректора СНУ: тиша перед виборами

Вибори ректора СНУ: тиша перед виборами

Завтра, 19 листопада, «День тиші». Всі кандидати на посаду ректора Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки та їхні групи підтримки публічно не агітуватимуть за самих себе та не критикуватимуть конкурентів. Адже 20 листопада відбудеться волевиявлення.


Приводом нагадати про «День тиші» стала інформація про зустріч із журналістами недавнього керівника вишу, професора Ігоря Коцана.

«Запрошуємо на пресконференцію кандидата в ректори Східноєвропейського Національного Університету імені Лесі Українки Ігоря Коцана. Захід відбудеться 18 листопада в бібліотеці СНУ ім. Лесі Українки (м. Луцьк, вул. Винниченка, 30а) в Академ-Бізнес ХАБі (5-ий поверх). Початок о 17:00», – зазначалося в повідомленні.

Згодом спілкування з масмедіа змістили на пів години. А ще через якийсь час надійшла така інформація:
«Шановні колеги, вибачте за незручності. Пресконференцію кандидата скасували».

Таким чином, 19 листопада всі 7 кандидатів на посаду ректора Лесиного вишу будуть аналізувати ефективність своєї роботи та очікувати на 20 листопада, коли всі працівники СНУ, а також певна частина студентів прямим таємним голосуванням і спробують обрати нового ректора. За умови, що участь у голосуванні візьме більше 50% осіб, внесених у списки.

Щоб перемогти у першому турі, лідер повинен здобути також більше половини голосів підтримки. Якщо цього не відбудеться, то через певний час два кандидати з найбільшим рейтингом в очному протистоянні і визначать переможця, з яким Міністерство освіти і науки України підпише повноцінний багаторічний контракт.

Новий ректор СНУ імені Лесі Українки ще до Нового року визначиться й із деканами інститутів та факультетів, що входять до складу вишу, адже фактично у всіх із них термін контрактів також завершується в другій половині грудня ц. р.

Світлана КОМА.

На фото автора: минулорічні урочистості в СНУ з нагоди посвяти першокурсників.

  • Коментуйте FaceBook
  • Коментуйте ВКонтакте
  • Опитування
  • Результати

Чи варто Україні запровадити візовий режим із громадянами Білорусі та Росії?

Чи варто Україні запровадити візовий режим із громадянами Білорусі та Росії?

Давно пора (603) - 86.3%
Пізно (25) - 3.6%
Яка різниця? (13) - 1.9%
А як тоді наші заробітчани поїдуть у РФ і РБ? (24) - 3.4%
Мені байдуже (29) - 4.1%