Смерть №2019-nCoV

Смерть №2019-nCoV

Коронавірус 2019-nCoV із Китаю наступає по всіх фронтах. Сучасна медицина не знає, звідки він узявся і як його подолати... Може, це хімічна зброя, котра вирвалася з-під контролю?

Чи допоможе його зупинити на підступах до України масове вимірювання температури в столичному аеропорту «Бориспіль» усіх, хто прилетів із Китаю?
Глава Національної комісії охорони здоров’я Китаю Ма Сяовей регулярно повідомляє статистику розповсюдження коронавірусу невідомого походження, а в практично всіх країнах світу взялися запроваджувати заходи безпеки. Але щоб подолати епідемію, треба розуміти її походження. Наразі на це ключове питання ніхто чіткої відповіді не дає… 
І тому поряд із достовірною інформацією (наприклад, що в сусідньому м. Львів медики помістили в спецпалату інфекційної лікарні студента, який прилетів із Піднебесної з явними ознаками захворювання) починає гуляти нічим не підтверджена або просто висмоктана з пальця. Наприклад, можна звинувачувати керівника ПрАТ «Укрпошта» в усіх смертних гріхах, але навіщо підривати довіру до підприємства, розганяючи в Мережі фейк про масове знищення всіх посилок і бандеролей, які надходять із Китаю? Бо ж відомо: вірус передається від людини до людини!
Саме тому після засідання РНБОУ в аеропорту «Бориспіль» із 26 січня всі пасажири і члени екіпажів цивільних літаків, які прибувають із Китаю, будуть обов’язково проходити процедуру вимірювання температури. Цей захід покликаний виявити серед них заражених на коронавірус.
Але чи допоможуть ці доволі примітивні заходи вберегтися від поширення епідемії?
Сумнівно. По-перше, невідомо, коли можна виявити захворювання на коронавірус. «Інкубаційний період після інфікування може тривати від одного дня до двох тижнів», – сказав Ма Сяовей.
Також з’ясовано, що ступінь загрози вірусу може відрізнятися, залежно від віку людини. 
По-друге, темпи поширення вірусу прискорюються, і число інфікованих найближчим часом продовжить зростати, оскільки здатність інфекції передаватися від людини до людини посилилася. 
По-третє, ніхто не знає, звідки взялася ця зараза, отже, неможливо розробити антидоти. 
«Китайська влада досі має мало відомостей про новий вірус і не має чіткого уявлення про те, на скільки небезпечними можуть бути його мутації,– визнав Ма Сяовей. Він додав, що поки не вдалося встановити і джерело походження інфекції – дослідники лише припускають, що вірус може бути пов’язаний із дикими тваринами», – вказує Агенція «Reuters».
А, може, ця зараза – плід секретних лабораторій хімічної та бактеріологічної зброї, який вирвався на волю?

Володимир ДАНИЛЮК.

На фото з архіву:  знак  біологічної небезпеки.

 

  • Коментуйте FaceBook
  • Коментуйте ВКонтакте
  • Опитування
  • Результати

Чи варто Україні запровадити візовий режим із громадянами Білорусі та Росії?

Чи варто Україні запровадити візовий режим із громадянами Білорусі та Росії?

Давно пора (603) - 86.3%
Пізно (25) - 3.6%
Яка різниця? (13) - 1.9%
А як тоді наші заробітчани поїдуть у РФ і РБ? (24) - 3.4%
Мені байдуже (29) - 4.1%