«Зайці»… мимоволі

«Зайці»… мимоволі

Безготівковий проїзд у громадському транспорті більшості лучан припав до вподоби. Відпала потреба у кишенькових грошах, якими потрібно було розраховуватися за поїздку. Але модернізація системи – потрібна.

Отже, паперові гривні замінила пластикова картка. Приставив до валідатора – і спокійно добирайся до пункту призначення. Спостеріг: на початковій стадії далеко не всі фіксували свою присутність у салоні тролейбуса, нині таких, по суті, нема. У маршрутних таксі ситуація дещо відмінна. Якщо валідатор промовчав, водій цікавиться, чому пасажир не оплачує проїзд.
Усе в нашому «королівстві» виглядало б ідеально, якби не один суттєвий момент. Міським транспортом досить часто користуються не лише жителі поближніх сіл, які без проблем можуть купити валідаторну карточку, але й віддалених, котрим цей специфічний проїзний документ потрібен вряди-годи. Людина може приїхати до обласного центру раз на три місяці. Скористатися громадським транспортом для неї ж – проблематично. По-перше, далеко не всі жителі навіть нашої області знають про нововведення, по-друге, їм не відомо, де розташовані пункти продажу карток. 
Саме це й породжує інцидентні ситуації. Свідком кількох подібних довелося бути. Недільного ранку у тролейбус зайшла молода мама з малою дитиною. На наступній зупинці контролери, перевіривши проїзні документи пасажирів, запропонували молодичці залишити салон. Коли став на захист скривдженої, то контролери запропонували заплатити мені. 
«Без проблем, але яким чином?». 
Це питання німим докором повисло в повітрі.
Отут, як кажуть, і зарита собака. Розв’язати цю «теорему Піфагора» можна запросто. Чому б, приміром, не дати водієві певну кількість талонів, які ще недавно продавали кондуктори? Їх могли б мати й контролери. Відзвітувати потім перед бухгалтерією не складно. Це й вирішило б проблему мимовільних «зайців». І вовки ситі, і вівці цілі. 

Володимир ПРИХОДЬКО.  

Від редакції. Модернізації також потребує система оголошення зупинок. Незважаючи на рекомендації Громадської ради при Луцькому міському голові, досі цього не зроблено. Тому, наприклад, досі в салонах чується «АТП №10727», тоді як на місці автобусного парку по вул. Рівненській уже давним-давно збудували житловий мікрорайон. А зупинку біля головного корпусу СНУ імені Лесі Українки взагалі не оголошують… 
Люди також мають чути назву зупинок і українською мовою, і англійською. Інформація має звучати як жіночим голосом, так і чоловічим. 


  • Коментуйте FaceBook
  • Коментуйте ВКонтакте
  • Опитування
  • Результати

Чи варто Україні запровадити візовий режим із громадянами Білорусі та Росії?

Чи варто Україні запровадити візовий режим із громадянами Білорусі та Росії?

Давно пора (603) - 86.3%
Пізно (25) - 3.6%
Яка різниця? (13) - 1.9%
А як тоді наші заробітчани поїдуть у РФ і РБ? (24) - 3.4%
Мені байдуже (29) - 4.1%