«Хто каже: «Я люблю Бога», а брата свого ненавидить, той говорить неправду…»

«Хто каже: «Я люблю Бога», а брата свого ненавидить, той говорить неправду…»

Православна церква України через паніку щодо повернення з Китаю співгромадян 20 лютого 2020 р. оприлюднила звернення до вірян.


«У зв’язку з поверненням до України наших громадян, яких евакуйовано з Китаю, де поширилося небезпечне захворювання, ми спостерігаємо прояви агресивного ставлення щодо їхнього приїзду на Батьківщину.

Церква не може відповідати за медичну сторону питання, яка перебуває у компетенції спеціалістів та регулюється державою. Але ми зобов‘язані вказати на моральну сторону виклику, з яким зіткнулося наше суспільство», – зазначається в повідомленні, яке благословив Митрополит Київський і всієї України Епіфаній.

У помісній ПЦУ наголошують:

«Нехай страх перед хворобою не затуманює наші розум і совість, нашу людяність! Не забуваймо слова Писання: «Хто каже: «Я люблю Бога», а брата свого ненавидить, той говорить неправду: бо той, хто не любить брата свого, якого бачить, як може любити Бога, Якого не бачить?» (1 Ін. 4: 20). Нехай Господь дасть усім нам, як суспільству, мудрість та витримку, збереже від пошесті згубної хвороби та від згубної ненависті й відчуження».

Православна церква України нагадує: кожен має зрозуміти, що ставитися до тих, кого евакуюють із Китаю, треба так само, як би ми хотіли, щоби ставилися до нас, якщо би ми опинилися на їхньому місці.

Чи почують голос святих отців люди, в яких свідомість затьмарилася страхом і ненавистю, чи будуть слідувати Святому писанню?

Світлана КОМА.

На фото пресслужби ПЦУ: відзнака Православної церкви України.

 

  • Коментуйте FaceBook
  • Коментуйте ВКонтакте
  • Опитування
  • Результати

Чи варто Україні запровадити візовий режим із громадянами Білорусі та Росії?

Чи варто Україні запровадити візовий режим із громадянами Білорусі та Росії?

Давно пора (603) - 86.3%
Пізно (25) - 3.6%
Яка різниця? (13) - 1.9%
А як тоді наші заробітчани поїдуть у РФ і РБ? (24) - 3.4%
Мені байдуже (29) - 4.1%