Знову про черемшу. Що і як приготувати?

Знову про черемшу. Що і як приготувати?


Не станемо зайвий раз нагадувати, наскільки корисною є черемша, котра першою із зелені потрапляє на наші столи. Очевидно, ви, любі читачі, добре знаєте, що ці й справді чарівні листочки багаті вітамінами.

Але й тут є свої правила. Наприклад, захоплюватися черемшею не варто. Це зелень сильної дії. Від переїдання може нудити, здути шлунок. Для здорової дорослої людини норма – 10 листків на день.

А ще питання виникають, коли справи торкаються приготування. Звісно, салати – це зрозуміло. Хто не постить, може змішувати із вареними яйцями, змащувати сметаною. Дуже смачно. А ще черемшу можна класти в супи і пасти для бутербродів. Моя подруга – кухар одного з луцьких ресторанів – радить таке. Змішати сир, дрібно нарізаний укроп, черемшу, присолити, поперчити, додати майонезу для зв’язки. Якщо замість сиру взяти бринзу, можна не солити. Мастити все це на чорний хліб, підсмажений на олії.

Якщо ж черемшу додаєте в суп чи борщ (найкраще підходить щавлевий, хоча й інші теж виходять смачні), то кидайте цю зелень в кінці, щоб страва не кипіла. Інакше всі вітаміни випаруються.

Та найкраще черемшу їсти у сирому вигляді. Корисною вона є і сухою. Якщо ж хочете позбутися різкого запаху, ошпарте окропом.

Світлана ГАВРИЛЮК.

  • Коментуйте FaceBook
  • Коментуйте ВКонтакте
  • Опитування
  • Результати

Децентралізація влади в Україні...

Децентралізація влади в Україні...

...В Україні децентралізація? Ні, не чув (72) - 13.5%
...відбувається, але не так! І не варто чекати чогось доброго (234) - 43.7%
...відбувається успішно. Це - реформа, що дає поштовх усім наступним змінам у європейському напрямку (165) - 30.8%