Парад… у нікуди

Парад… у нікуди

Кремлівський диктатор Владімір Путін хоче стати другим Сталіним, тому в будь-який спосіб намагається виправдати навіть найкривавіші сторінки спільної історії народів світу.


Черговою спробою видати бажане за дійсне, звинувачуючи в усіх гріхах не ініціаторів, а жертв Другої світової війни, напередодні т. зв. «всенародного онлайн-обговорення» змін до Конституції РФ із дозволом Владімірові Путіну правити довічно, стала публікація колишнього підполковника КГБ СССР про причини і підсумки минулого збройного конфлікту планетарного масштабу.

Символічно навіть не те, що кремлівський диктатор намагається перекласти провину за розв’язання Другої світової не на Адольфа Гітлера та Іосіфа Сталіна, які 23 серпня 1939 р. уклали між собою договір про спільне знищення Польщі, натякаючи, що, мовляв, ще в 1938 р. Берлін і Варшава спільно «розчленували Чехословаччину». Важливо, що Владімір Путін серед величезної кількості постатей та подій виокремив буквально кілька, котрі мають прямий стосунок до Волині та її історії!

«Такі «діячі», як Петен (Філіпп Петен, – французький маршал, після захоплення нацистами в червні 1940 р. північної частини країни як Прем'єр-Міністр південної очолював маріонетковий режим, – авт.), Квіслінг (Відкун Квіслінг, у 1942-1945 рр. займав посаду міністра-президента окупованої німцями Норвегії, – авт.), Власов (Андрєй Власов, генерал-лейтенант РККА, після здачі в гітлерівський полон очолив «Россійскую освободітєльную армію», – авт.), Бандера (Степан Бандера, Провідник ОУН (б), у 1941-1944 рр. в’язень гітлерівського концтабору, в 1959 р. убитий КГБ СССР у м. Мюнхені, – авт.), їхні поплічники і послідовники, хоч і вбиралися в одягу борців за національну незалежність або свободу від комунізму, є зрадниками і катами», – начертав англійською в американському виданні, російською – в «Россійской газєтє».

І додав: 

«У нелюдяності вони часто перевершували своїх господарів.  Намагаючись вислужитися, в складі спеціальних каральних груп охоче виконували самі людожерські доручення. Справа їх кривавих рук – розстріли Бабиного Яру, Волинська різанина, спалена Хатинь, акції знищення євреїв в Литві і Латвії».

Не зважаючи на повну абсурдність причетності трьох гітлерівських приспішників та керівника національно-визвольної боротьби українського народу за Самостійну державу до вказаних Владіміром Путіним трагічних подій війни, чергова спроба перекласти причини виникнення польсько-українського кривавого конфлікту 1943 р. (а нас – «Волинська трагедія», в недоброзичливців – «Волинська різанина») з самих окупантів на окуповані народи – яскраве підтвердження історичної брехні сучасної Москви.

На превеликий жаль, і на Волині недостатньо робиться для переосмислення власних історичних трафаретів.  Не лише в віддалених райцентрах, але навіть на Луцькому меморіалі «Вічна слава» замість цифри «1939» досі бовваніє «1941». Місцева влада киває на Міністерство культури, бо йому належить комплекс, столичні чиновники переводять стрілки на луцьких депутатів… І так триває вже майже 30 років після відновлення Української Незалежності…

Тому пише Владімір Путін не в порожнечу. І парад його, організований 24 червня ц. р. на Красній площі Москви, можливо, крокує не в безодню минулого, а в морок майбутнього?

Володимир ДАНИЛЮК.

На фото з газети «Известия»: 24 червня 2020 р., Красна площа, Москва...

  • Коментуйте FaceBook
  • Коментуйте ВКонтакте
  • Опитування
  • Результати

Чи варто Україні запровадити візовий режим із громадянами Білорусі та Росії?

Чи варто Україні запровадити візовий режим із громадянами Білорусі та Росії?

Давно пора (603) - 86.3%
Пізно (25) - 3.6%
Яка різниця? (13) - 1.9%
А як тоді наші заробітчани поїдуть у РФ і РБ? (24) - 3.4%
Мені байдуже (29) - 4.1%