Територію під Центральним ринком Луцька розділять на 4 частини

Територію під Центральним ринком Луцька розділять на 4 частини

Земельну ділянку площею більше двох гектарів, на яких нині розташована частина Центрального ринку в Луцьку, поділять на чотири частини. 

Таке рішення сьогодні прийняли члени земельної комісії міста, повідомляє Суспільне Волинь.

Представники Облспоживспілки і підприємці ринку під стінами Луцької міської ради влаштували акцію протесту. Зі слів поліцейського Юрія Сидорука, пікетувало раду майже дві сотні людей. Дотримання порядку забезпечували поліцейські.

Голова правління Облспоживспілки Марта Кандиба каже: нині триває два судові спори - щодо цієї землі і дій міської ради.

"Враховуючи, що судовий спір іде, є один кадастровий номер, вони хочуть поділити цю земельну ділянку, зробити з неї 4 земельні ділянки, зареєструвати в земельному кадастрі 4 земельні ділянки, тоді немає предмету спору. Кадастровий номер цієї ділянки зникає з реєстру. І навіть якщо рішення Верховного суду буде на нашу користь, вже немає цього кадастрового номеру", - каже вона.

Представник юридичного департаменту міської ради Андрій Максим’як каже: після поділу землі можна буде змінювати її цільове призначення. З його слів, пів гектара передбачені для надання в оренду Облспоживспілці, оскільки там є їхні об’єкти нерухомого майна. Решта буде використовуватись для облаштування туристично привабливої території.

"Об’єкт зареєстрований в реєстрі як єдиний майновий комплекс. Однак, до всього об’єкту не входить все те майно Споживспілки, яке в них є на тій ділянці як нерухоме. Тобто сюди не входить асфальтно-бетонне покриття, мощення з бруківки. Про це було сказано в постанові касаційного суду. Те рішення, яке сьогодні було прийнято комісією, відповідає закону, є таким яке міська рада уповноважена приймати", - розповів Андрій Максим’як.

За поділ землі члени комісії проголосували одноголосно. Питання винесуть на розгляд депутатів на сесії, що відбудеться другого липня.

Анна АРТЮХ.
Фото із сайту Суспільне Волинь.

  • Коментуйте FaceBook
  • Коментуйте ВКонтакте
  • Опитування
  • Результати

Чи варто Україні запровадити візовий режим із громадянами Білорусі та Росії?

Чи варто Україні запровадити візовий режим із громадянами Білорусі та Росії?

Давно пора (603) - 86.3%
Пізно (25) - 3.6%
Яка різниця? (13) - 1.9%
А як тоді наші заробітчани поїдуть у РФ і РБ? (24) - 3.4%
Мені байдуже (29) - 4.1%