Аеропорт «Київ» скорочує кількість працівників

Аеропорт «Київ» скорочує кількість працівників

Керівництво Міжнародного аеропорту «Київ» змушене скоротити половину своїх співробітників, аби врятувати підприємство від банкрутства.

Про це повідомляють на фейсбук-сторінці аеропорту.

Міжнародний аеропорт «Київ» розпочинає поетапне скорочення своїх співробітників, на тлі глибокої кризи, в якій опинилася авіаційна галузь через пандемію коронавірусу, що сприяє різкому падінню авіаперевезень та зниженню пасажиропотоку.

Накопичення проблем супроводжувалося і відсутністю будь-якої реакції та допомоги від уряду, профільного міністерства. Нагадаємо, що керівництво Міжнародного аеропорту «Київ» постійно звертається по допомогу до влади, але належної і своєчасної реакції так і немає.

Загалом в аеропорту (ТОВ «МАСТЕР-АВІА») працює близько 2 тисяч осіб. У суміжних підприємствах, які співпрацюють з аеропортом, ще 8 тисяч співробітників.

Аеропорт «Київ» - це другий за пасажиропотоком аеропорт України, це майже 3 млн. пасажирів і 30 тисяч рейсів в рік. Це другий, за кількістю відрахувань до бюджету Києва, платник податків серед комунальних підприємств міста. Це улюблена робота для тисяч людей, візитівка і гордість столиці.

Банкрутство аеропорту «Київ» буде мати катастрофічні наслідки для міжнародного іміджу, авіаційної галузі України, економіки і ринку праці в цілому.

«Ми прогнозуємо повільне відновлення попиту на авіаперельоти і очікуємо повернення до докарантинного рівня лише за кілька років. Самостійно, без допомоги держави, столичному аеропорту не вижити. На жаль, нам доведеться скоротити 50% персоналу, в тому числі висококваліфікованих фахівців галузі. Аеропорт «Київ» об'єднує тисячі фахівців, які розвивають авіацію, на їх професійну підготовку витрачається не лише багато часу, але і значні кошти. Із сумом доведеться прощатися з кожним з них, адже у нас сформувалася відмінна команда», - зазначив генеральний директор компанії «МАСТЕР-АВІА» Олег Левченко на зборах колективу аеропорту, яке відбулося 25 червня.

На даний момент кожен підрозділ аеропорту «Київ» вирішує, кого зі співробітників звільнити і як оптимізувати роботу підприємства.

Анна АРТЮХ.
Фото з відкритих джерел.

  • Коментуйте FaceBook
  • Коментуйте ВКонтакте
  • Опитування
  • Результати

Чи варто Україні запровадити візовий режим із громадянами Білорусі та Росії?

Чи варто Україні запровадити візовий режим із громадянами Білорусі та Росії?

Давно пора (603) - 86.3%
Пізно (25) - 3.6%
Яка різниця? (13) - 1.9%
А як тоді наші заробітчани поїдуть у РФ і РБ? (24) - 3.4%
Мені байдуже (29) - 4.1%