У одному з районів Волині заборонили роботу громадського транспорту

У одному з районів Волині заборонили роботу громадського транспорту

Посилити на території району протиепідемічні заходи в частині контролю за їх дотриманням, а також скасувати з 2 липня регулярні та нерегулярні пасажирські перевезення в усіх видах сполучення. 

Про це йшлося під час позачергового засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яке відбулося під керівництвом першого заступника голови райдержадміністрації Олександра Михаліка 2 липня 2020 року, повідомляють у Камінь-Каширській РДА,

Такі рішення прийняли, враховуючи складну епідемічну ситуацію на Камінь-Каширщині та відповідні рекомендації регіональної комісії з питань ТЕБ та НС. Нагадаємо, що через високу захворюваність на коронавірусну інфекцію у районі попередньо вже скасували ряд послаблень. На жаль, як відзначила завідувачка відділення організації епідеміологічних досліджень Камінь-Каширського міжрайонного відділу ДУ «Волинський обласний лабораторний центр МОЗ України» Оксана Мазур, ситуація й надалі погіршується:

– На сьогодні у районі – 186 випадків коронавірусної інфекції, серед яких – 6 летальних. Одужало 62 особи. Найбільші вогнища цієї недуги реєструється в місті, селах Раків Ліс, Брониця та Воєгоща. У населених пунктах Піщане, Підбороччя, Черче показник захворюваності спадає, однак загроза залишається. Осередки спалахів виявлені в 17 установах та організаціях. Загалом у районі інцидентність становить 88,5 (середньообласний показник – 45,7) при нормі – менше, ніж 12 людей на 100 тисяч населення. Тож тенденція до зростання рівня захворюваності зберігається.

Разом з тим, Оксана Михайлівна надала розгорнуту статистику захворювання на COVID-19 по вікових групах.
Наразі вона є наступною:
- діти віком до 17 років – 2 %;
- 18 – 29 років – 9 %;
- 30 – 49 років – 30 %;
- 50 – 65 років – 37 %;
- старші за 65 років – 22 %.

Головний лікар КНП «Камінь-Каширська центральна районна лікарня» Людмила Потягайло додала, що нині на стаціонарному лікуванні перебуває 82 особи.

Враховуючи все вищезазначене, члени комісії з питань ТЕБ та НС рекомендують органам місцевого самоврядування переглянути питання закриття або обмеження роботи ринків. Окрім того, діє заборона на проведення будь-яких масових заходів, у тому числі й релігійних, за участі більше, ніж 10 осіб. Діяльність закладів харчування, відкритих (літніх) майданчиків і МАФів – також під забороною, крім роботи з доставлення їжі або замовлень на винос.

Анна АРТЮХ.
Фото ілюстративне.

  • Коментуйте FaceBook
  • Коментуйте ВКонтакте
  • Опитування
  • Результати

Чи варто Україні запровадити візовий режим із громадянами Білорусі та Росії?

Чи варто Україні запровадити візовий режим із громадянами Білорусі та Росії?

Давно пора (603) - 86.3%
Пізно (25) - 3.6%
Яка різниця? (13) - 1.9%
А як тоді наші заробітчани поїдуть у РФ і РБ? (24) - 3.4%
Мені байдуже (29) - 4.1%