Волинські лауреати Всеукраїнського конкурсу «Журналістика рішень»

Волинські лауреати Всеукраїнського конкурсу «Журналістика рішень»


Спільний інформаційний проєкт щодо допомоги роботодавців та благодійників подоланню епідемії SARS-Cov-2, що викликає хворобу Covid-19, реалізований спільними зусиллями Волинського обласного об’єднання організацій роботодавців, Благодійного фонду «Волинь-2014» та «Волинської газети», отримав визнання на загальноукраїнському рівні. У конкурсі взяли участь понад 150 проєктів із 21 області держави.


Визначено переможців конкурсу «Журналістика рішень», організованого «Хуавей Україна» у партнерстві з Національною спілкою журналістів України та амбасадоркою «Рішення Орієнтованого підходу в Україні» Вікторією Спащенко.

«Цей конкурс є частиною проекту «Журналістика рішень», метою якого є підвищення поінформованості та обізнаності населення України через всеукраїнські та регіональні засоби масової інформації про світові тренди у технологіях, бізнесі, розвитку громад, а також у сферах освіти, науки, охорони здоров'я, захисту довкілля.  Проект «Журналістика рішень» це приклад комплексного поєднання зусиль профільної асоціації, бізнесу  та експертного підходу», – зазначили в Оргкомітеті.

«Журналістика рішень» –  це освітній проект з вебінарами за темами конкурсу, рекомендаціями щодо експертів, розуміння нових тем та героїв публікацій та підсумковим конкурсом», –  наголосила на унікальності цього проекту менеджер із зв’язків з громадськістю «Хуавей Україна» Аліна Севастюк.

«Я щиро вдячна «Хуавей Україна» за відповідальне лідерство та рішучу підтримку ідей журналістики рішень (Solutions Journalism) в Україні. Я рада, що ми поділяємо думку про те, як важливо для журналістів в усьому світі усвідомлювати свою виняткову роль та величезний вплив на психічне здоров'я та психологічний стан людей, які їх читають, дивляться та слухають. Конкурс «Журналістика рішень» – дуже потрібна і успішна ініціатива  «Хуавей Україна»,  і я щиро сподіваюсь, що конкурс сприяв розвитку журналістики рішень в Україні», –  зазначила амбасадорка Вікторія Спащенко.

«Журналістика, орієнтована на рішення, надзвичайно затребувана в часи  стрімких і неочікуваних змін. Тому ідея конкурсу, як ніколи, актуальна. А різноманітність жанрів  і тем дозволяла кожному учаснику виявити творчий підхід, аналітичні здібності  та знайти шляхи залучення аудиторії. Кращі матеріали ми плануємо опублікувати на сайті Національної спілки журналістів України - для популяризації журналістики рішень і підвищення навичок наших колег», – відзначила перша секретар Національної спілки журналістів України Ліна Кущ.

Комплексний підхід у проекті «Журналістика рішень:

Освітній компонент передбачає проведення вебінарів, надання корисних посилань, рекомендацій контактів учасникам, які зацікавились конкретною темою із двох запропонований «Технологічні тренди» та «Сталий розвиток».  

Застосування рішення орієнтованого підходу  у підготовці матеріалів на конкурс.

Поєднання різних поколінь авторів в одному проекті: від школярів, які випускають шкільну газету, до журналістів з досвідом роботи у журналістиці понад 40 років.

Загальнонаціональний масштаб: конкурс зацікавив учасників, які працюють у загальнонаціональних виданнях, обласних та районних газетах, різних медіа (друковані видання, радіо, телебачення, онлайн-медіа).

Різний досвід учасників у журналістиці: конкурс залучив і тих, хто має професійний досвід у журналістиці, і тих, хто лише навчається або планує стати журналістом.

Хто стали учасникам конкурсу у 2020 р.?

Організатори отримали 151 роботу, авторами яких є журналісти, студенти і блогери із 21 області України та Києва. Роботи досвічених журналістів оцінювалися окремо від робіт студентів та блогерів.

Спеціальний приз у номінації «Рішення орієнтований підхід в енергетиці» отримала лучанка Оксана Бубенщикова за публікацію «Перетворивши велосипед на небачене у світі диво техніки, українець потрапив до Книги рекордів Гіннесса» (t1.ua, Луцьк). – смартфон Huawei Y6.

Світовий бестселлер, книга  «Фактологія. 10 хибних уявлень про світ, і чому все набагато краще, ніж ми думаємо». Анна Рослінг-Рьонлюнд, Ганс Рослінг, Уля Рослінг (електронна версія, видавництво «Наш формат) у числі інших номінантів присуджено головному редакторові «Волинської газети» Володимиру Данилюку. Так відзначено увагою та повагою спецвипуск «Волинської газети», присвячений участі соціально відповідального бізнесу в подоланні епідемії Covid-19.

«Беручи від імені «Волинської газети» в цьому конкурсі, ставив головну мету: щоб про роботу соціально відповідального бізнесу з ВОООР і БФ «Волинь-2014» щодо боротьби з пандемією коронавірусу знали не лише на Волині, але й далеко за її межами. Вручення заохочувального подарунка від Оргкомітету засвідчує, що мети досягнуто. Ну, а книга «Фактологія. 10 хибних уявлень про світ, і чому все набагато краще, ніж ми думаємо», звичайно, допоможе і журналістам, і бізнесменам, і медикам, і всім іншим зробити цей світ кращим», – прокоментував Володимир Данилюк.

Наш кор.

Ілюстративне фото прес-служби «Хуавей Україна» щодо конкурсу «Журналістика рішень».

  • Коментуйте FaceBook
  • Коментуйте ВКонтакте
  • Опитування
  • Результати

Чи варто Україні запровадити візовий режим із громадянами Білорусі та Росії?

Чи варто Україні запровадити візовий режим із громадянами Білорусі та Росії?

Давно пора (603) - 86.3%
Пізно (25) - 3.6%
Яка різниця? (13) - 1.9%
А як тоді наші заробітчани поїдуть у РФ і РБ? (24) - 3.4%
Мені байдуже (29) - 4.1%