Презентували результати оцінки альтернативного догляду за дітьми в Україні

Презентували результати оцінки альтернативного догляду за дітьми в Україні

Сьогодні, 27 жовтня 2020 року, у стінах адмінбудівлі відбулася онлайн-зустріч за результатами оцінки альтернативного догляду за дітьми в Україні. Проєкт організовано Міністерством соціальної політики спільно з Представництвом дитячого Фонду ООН (ЮНІСЕФ) протягом лютого-вересня 2020 року, а сьогодні підбивали його підсумки. У відеоселекторі взяв участь заступник голови облдержадміністрації Анатолій Костик.

Про це повідомляють у Волинській ОДА.

Під час зустрічі були висвітлені результати даного дослідження та обговорено питання імплементації рекомендацій проєкту у рамках реформи трансформації інтернатних закладів.

Метою проєкту було проведення оцінки наявних альтернативних форм сімейного догляду за дитиною та надання перспективного аналізу з рекомендаціями щодо їх поширення на рівні громади.

У рамках зустрічі відбулася презентація підсумків проєкту та активна дискусія серед учасників. Зокрема, присутні обговорили ряд питань щодо надання послуг вразливим сім’ям, координацію зусиль на місцевому і обласному рівнях та дійшли до спільної думки, що виховання дітей є пріоритетним завданням у теперішній час для спільного майбутнього.

Слід зазначити, що серед ключових викликів, які стоять перед місцевою владою і перед урядом, - налагодження системи перенаправлення і міжсекторальної взаємодії в інтересах дитини, гармонізація законодавства, а також перерозподіл коштів для забезпечення доступу вразливих сімей до соціальних послуг.

Анна АРТЮХ.
Фото із фейсбук-сторінки Волинської ОДА.

  • Коментуйте FaceBook
  • Коментуйте ВКонтакте
  • Опитування
  • Результати

Чи варто Україні запровадити візовий режим із громадянами Білорусі та Росії?

Чи варто Україні запровадити візовий режим із громадянами Білорусі та Росії?

Давно пора (607) - 86.2%
Пізно (25) - 3.6%
Яка різниця? (14) - 2%
А як тоді наші заробітчани поїдуть у РФ і РБ? (24) - 3.4%
Мені байдуже (29) - 4.1%