Свічка пам’яті

Свічка  пам’яті

Сьогодні, 28 листопада 2020 року, в обласному центрі Волині під гаслом «Збережи пам’ять. Збережи правду» пройшли заходи на вшанування пам’яті жертв геноциду українського народу внаслідок голодоморів. 

Заступник голови облдержадміністрації Анатолій Костик також долучився до скорботних заходів та спільно з іншими представниками місцевої влади поклав квіти до пам’ятного знаку Християнському милосердю волинян на Замковій площі у місті Луцьку.   Про це повідомили в Управління інформаційної політики та цифрової трансформації облдержадміністрації 

Опісля духовенство відслужило панахиду за загиблими, а усі присутні вшанували пам'ять загиблих у роки голодоморів хвилиною мовчання та поставили лампадки до символічного хреста. 

Слід зазначити, що цьогорічні вшанування відбуваються в особливих умовах карантину, відтак, меморіальні заходи із вшанування пам’яті жертв голодоморів менш масові, ніж зазвичай. Однак, ця обставина не перешкодила волинянам гідно вшанувати пам’ять безневинно загиблих у роки голодоморів. Жителі області активно долучилися до акції «Запали свічку» і встановили запалені свічки на підвіконнях своїх домівок. 

Також кожен, кому болить ця трагедія, може долучитися до збереження пам’яті та правди про Голодомор у родинному колі: записати свідчення від родичів-очевидців тих подій та передати їх до музею, або ж віднайти старі світлини рідних людей, передати до музею артефакти 1920-30-х років (сорочки, рушники, предмети побуту, тощо). 

Адже нині серед живих залишилось надзвичайно мало тих, хто пережив Голодомор 1932 – 1933 років та голод 1946 – 1947-го. Наше завдання – зберегти і передати їхні спогади, світлини, пам’ятки минулого, що вони зберігають, наступним поколінням, зберегти історію живою.  

Наш кор.
Фото з сайту облдержадміністрації.

  • Коментуйте FaceBook
  • Коментуйте ВКонтакте
  • Опитування
  • Результати

Чи варто Україні запровадити візовий режим із громадянами Білорусі та Росії?

Чи варто Україні запровадити візовий режим із громадянами Білорусі та Росії?

Давно пора (607) - 86.2%
Пізно (25) - 3.6%
Яка різниця? (14) - 2%
А як тоді наші заробітчани поїдуть у РФ і РБ? (24) - 3.4%
Мені байдуже (29) - 4.1%