Таке й не вигадати важко

Таке й не вигадати важко


Мій знайомий – Андрій (навчається на математичному у СНУ ім. Лесі Українки) – цього літа підробляв у придорожньому кафе. Зі зрозумілих причин не стану вказувати назву закладу, скажу лише, що їхня фішка – смачнючі овочі на грилі та шашлик, котрі смажаться прямісінько на вулиці на замовлення чи й навіть під наглядом самих клієнтів.

Так-от, про шашлик. Власниця закладу – дама з собачкою, вона возила свою Аліску всюди, у тому числі – й на роботу. І от якось попросила Андрія зачинити песика у її кабінеті, бо приймала замовлення на мажорне весілля. Було це якраз після того, як у нашого офіціанта попросили шашлик. Без жодної зайвої думки Андрій бере собачку і йде до шашличника. Їхній діалог:

– Саш, треба 600 грамів шашлику, – каже Андрій.

– М’яса немає, – відповідає той.

– Зараз буде, – вигукує хлопець і йде собі з собачкою у кабінет хазяйки.

Раптом жіночка, котра сиділа за сусіднім столиком і, очевидно, чула ці робочі балачки, підривається і біжить у туалет. А її супутник різко схоплюється і швидко йде у сторону офіціанта:

– Чим ви тут займаєтеся? Моїй дружині погано! – викрикував клієнт. Подальший його монолог передавати не варто, бо таке на телебаченні замінюють неприємними звуками «пі-пі-пі»…

Словом, разом із адміністраторшою Андрієві довелося довго і чемно пояснювати, що ніякої собачатини на обід вони не подають. Аліска ж, котра спокійнісінько вийшла через прочинені двері кабінету господині, за цей час встигла оббігати заклад вздовж і впоперек, добряче потішивши найменших клієнтів.

Світлана ДУМСЬКА.

Фото Олени ЛІВІЦЬКОЇ.


 

 

Поради досвідчених шашличників

Вибираємо м’ясо

Головне – аби воно не було заморожене. Шматок не повинен бути сухим – жир дасть необхідний сік і ваш шашлик просто танутиме в роті.

Якщо хочете різноманіття, спробуйте зготувати шашлик із курятини, грибів і навіть устриць.

 

Запорука успіху – маринад

Звісно, у кожного досвідченого шашличника є свій фірмовий рецепт, перевірений смаками найближчих людей. Але спробувати щось нове завжди цікаво.

Отож радимо:

Класичний: біле сухе вино, молотий чорний перець, паприка, дуже багато цибулі.

Дієтичний: мінеральна вода, зелена цибуля, кріп (шашлик виходить на диво ніжним).

Соковитий: кефір (сметана, йогурт і т. п.), півкільця городньої цибулі, кріп, петрушка, селера.

Пікантний: майонез, трохи гірчиці, молотий чорний перець, кільця городньої цибулі.

Вишуканий: оливкова олія, мед, гірчиця, дрібно посічений часник.

Дивний: міцно зварена кава, олія, кмин, соєвий соус, кориця, часник (незвично, але дуже смачно!).

Розкішний: цибуля кільцями, біле сухе вино, 1 лимон, 3 ківі, петрушка, кріп.

 

Синоптики обіцяють, що цими днями ще триматиметься тепло. Тож не гайте часу і проведіть вихідні на природі.

 

  • Коментуйте FaceBook
  • Коментуйте ВКонтакте
  • Опитування
  • Результати

Децентралізація влади в Україні...

Децентралізація влади в Україні...

...В Україні децентралізація? Ні, не чув (71) - 13.3%
...відбувається, але не так! І не варто чекати чогось доброго (233) - 43.8%
...відбувається успішно. Це - реформа, що дає поштовх усім наступним змінам у європейському напрямку (164) - 30.8%