Кетчуп без «хімії»

Кетчуп без «хімії»


Хочете ласувати спражнім кетчупом – готуйте його власноруч. Тим паче, помідорів нині не бракує.

Пропонуємо два рецепти.

1. Помідорно-яблучний кетчуп.

Потрібно: 3 кг  помідорів, 750 г антонівки, 250 г цукру, 50 г оцту, 50 г солі, 1 ч. л. духмяного перцю або чорного меленого, 0,5 ч. л. кориці, 6-7 суцвіть гвоздики, 1/3 ч. л. червоного меленого перцю.

Помідори і яблука дрібно порізати, варити 1 год., тоді перетерти через міксер. До отриманої маси додати всі інші інгредієнти. Варити 20-25 хв. і закривати (банки попередньо стерилізувати).

 

2. Помідорно-сливовий кетчуп.

Потрібно: 1,5 кг слив, 2 кг помідор, 1 кг цибулі, 0,5 л цукру, 1-2 ст. л. солі, 200 г оцту,1 ч. л. кориці, червоний мелений та духмяний перець горошком (за смаком), 6 шт. гвоздики.

Сливи (заздалегідь вийняти кісточки), помідори і цибулю перекручуємо через м’ясорубку, ставимо варити на маленький вогонь (приблизно 2 год. із моменту кипіння). Додати всі спеції, протушкувати ще 20-25 хв. Гарячим розкласти у стерилізовані банки і закривати. Вихід – 3 л.

Подавайте до м’ясних страв, макаронів, особливо смакує до домашніх пельменів.

 

  • Коментуйте FaceBook
  • Коментуйте ВКонтакте
  • Опитування
  • Результати

Децентралізація влади в Україні...

Децентралізація влади в Україні...

...В Україні децентралізація? Ні, не чув (73) - 13.5%
...відбувається, але не так! І не варто чекати чогось доброго (234) - 43.4%
...відбувається успішно. Це - реформа, що дає поштовх усім наступним змінам у європейському напрямку (167) - 31%