Домашнє вино з винограду

Домашнє вино з винограду

На 10 кг винограду треба 3 кг цукру. Отож:

1. Беремо немиті (інакше бродіння не відбудеться) спілі виноградні грона і знімаємо з них ягоди.

2. В емальованому відрі тиснемо їх руками або товкачиком малими порціями до появи соку (його має бути багато).

3. Потім прикриваємо ємність марлею і залишаємо для бродіння в теплі приблизно на 4-5 днів. Двічі на день масу перемішуємо дерев'яною лопаткою.

4. Відціджуємо сік через марлю, а масу, яка залишилася, ще раз віджимаємо і проціджуємо.

5. Чистий виноградний сік переливаємо у велику скляну банку (бажано бутель), додаємо цукор, перемішуємо.

6. На горлечко надягаємо медичну рукавичку, проколюємо в кількох місцях голкою і щільно обв'язуємо.

7. Залишаємо вино для бродіння на 3-4 тижні при кімнатній температурі. Стежимо за рукавичкою: спочатку вона надувається, а коли здується – вино готове.

8. Обережно проціджуємо, наливаємо у чисті пляшки, закупорюємо пробками.

9. Виноградне вино виносимо в прохолодне місце приблизно на місяць, і протягом цього часу тричі переливаємо напій в інші пляшки, залишаючи осад у попередніх.

10. Потім ще місяць відстоюємо вино в прохолодному місці і все – можемо дегустувати.

Ви отримаєте приблизно 6 л напівсухого ароматного домашнього напою. Смакуйте у гарній компанії!

 

  • Коментуйте FaceBook
  • Коментуйте ВКонтакте
  • Опитування
  • Результати

Децентралізація влади в Україні...

Децентралізація влади в Україні...

...В Україні децентралізація? Ні, не чув (71) - 13.3%
...відбувається, але не так! І не варто чекати чогось доброго (233) - 43.8%
...відбувається успішно. Це - реформа, що дає поштовх усім наступним змінам у європейському напрямку (164) - 30.8%