Закриваємо чорнослив,

Закриваємо чорнослив,


рецепт якого випробувала Наталія Новосад із с. Сереховичі Старовижівського р-ну.

На 1 відро слив із кісточками знадобиться:

1,3 кг цукру, 200 г оцту, 400 г води.

Цукор змішуємо з оцтом і водою, ставимо на вогонь. Коли цей сироп закипить, заливаємо ним сливи та лишаємо на добу. Через 24 год. сироп зі слив зливаємо, доводимо до кипіння, знову заливаємо ним сливи і знову лишаємо на 24 год. Таку процедуру проводити протягом 10 діб.

На 10-й день сироп зливаємо і ставимо, щоб закипів. А сливи накладаємо в літрові банки, заливаємо киплячим сиропом, банки зі сливами стерилізуємо протягом 20-25 хв. та закатуємо.

 

Слива в шоколаді

Для приготування цієї смакоти Наталія Новосад бере:

4 кг слив (без кісочок), 2 кг цукру, 10 ст. л какао, 4 пачки ванільного цукру.

Сливи засипати 1 кг цукру та лишити на добу. Потім додати ще 1 кг цукру, какао й ванілін. Вимішати. Варити 40 хв. Накласти у стерилізовані банки й закатати.

 

Варення «Грушка-згущонка»

Його рецептом поділилися працівники Сереховичівської амбулаторії загальної практики сімейної медицини. Отож, беремо:

3 кг груш, 200 г соди, 3 кг цукру, 3 л молока.

Груші почистити від шкірки та зерняток, засипати содою та лишити на 2 год. Після цього груші добре промити від соди, засипати цукром, додати молока й варити 3 год., доки груші не розваряться до консистенції пюре.

Варення викласти у стерилізовані банки й закатати.

Смачного!

  • Коментуйте FaceBook
  • Коментуйте ВКонтакте
  • Опитування
  • Результати

Децентралізація влади в Україні...

Децентралізація влади в Україні...

...В Україні децентралізація? Ні, не чув (73) - 13.5%
...відбувається, але не так! І не варто чекати чогось доброго (234) - 43.4%
...відбувається успішно. Це - реформа, що дає поштовх усім наступним змінам у європейському напрямку (167) - 31%