Потіште гостей у піст
Навіть у піст можна почастувати гостей апетитними стравами. Якими – розповідає майстер Волинського технікуму НУХТ Тетяна КОЗАК.
Пісний рис із овочами
Наготувати рис круглий - 100 г, білокачанна капуста - 500 г, цибулина, морква - 1-2 шт., томатний сік - 100 мл, оливкова олія - 100 мл, зелена цибуля і зелень петрушки – за смаком, сіль, чорний перець горошком, перець чилі і коріандр – теж за смаком.
Капусту нашаткувати. Цибулю нарізати великими кубиками, моркву – кружальцями. На оливковій олії обсмажити до прозорості цибулю, потім моркву. Додати подрібнену зелену цибулю і капусту, готувати на максимальному вогні, постійно помішуючи.
Коли капуста трохи підсмажиться, додати томатний сік і спеції, перемішати і зменшити вогонь до мінімуму. Додати рис і воду (її має бути вдвічі більше, ніж рису). Накрити кришкою і тушкувати до готовності рису.Готову страву посипати зеленню і перцем чилі.
Для його приготування знадобляться: квашена капуста - 300-350 г, печериці - 250-350 г, морквина, картопля - 2-3 шт., селера - 1-2 стебла, пів цибулини, часник - 3-4 зубці, томатна паста - 1-2 ст. л., овочевий бульйон або вода - 2,5 л, олія - 2 ст. л., лавровий лист, зелень, мелений коріандр, сіль, чорний мелений перець – за смаком.
Капусту декілька разів промити холодною водою. Печериці порізати шматочками, моркву - соломкою, картоплю - брусочками. В каструлі розігріти олію, додати порізану цибулю і обсмажити приблизно за 5 хв. Додати гриби й готувати на великому вогні приблизно 4-5 хв. Туди ж – порізаний часник (смажити 30-45 сек.). Докинути капусти, залити бульйоном і довести до кипіння на великому вогні. Варити приблизно 5 хвилин.
Після цього додати картоплю, порізану селеру, томатну пасту і спеції. Довести до кипіння, прикрити кришкою і варити 15 хв. (до повної готовності овочів). Лишити настоятися приблизно 10 хв.
Салат із капусти під апельсиновим соусом
Інгредієнти : цвітна капуста - 500 г, броколі - 500 г, грейпфрут (або апельсин) - 1 шт., оливкова олія, розмарин, сіль, чорний мелений перець за смаком.
Капусту відварити протягом 5-7 хвилин у підсоленій воді, додавши розмарин і 1 ст. л. оливкової олії. Воду злити і промити капусту під струменем холодної води.
Для приготування соусу в каструльці розігріти оливкову олію, додати трохи розмарину і очищений від плівок грейпфрут, тушкувати на слабкому вогні 3-5 хв., періодично помішуючи, приправити сіллю і перцем за смаком.
Капусту викласти на тарілку і полити соусом.
- Коментуйте FaceBook
- Коментуйте ВКонтакте
ТОП Новини
Піца-хачапурі Із Луцького замку демонтували дублюючі охоронні дошки радянського періоду «А на фронт не хочете?!» Армія: статус «обмежено придатний» скасовано Сергій Притула їде до Луцька: як потрапити на зустріч з ним «Я більше не хочу захворіти на туберкульоз!» «Кармен» спробує підкорити Луцьк! Закотилася за обрій журналістська зірка Звільнили генерала, який займався підготовкою мобілізованих! На Волині у пожежі постраждала жінка- Опитування
- Результати