Стартував черговий етап 4 хвилі мобілізації

Стартував черговий етап 4 хвилі мобілізації

Добровольців більшає. Вже призвали 1200 вояків. Ще 4 тис. чоловіків – «мігрують».

Із 20 лютого у військових комісаріатах області приступили до виконання завдання  другого етапу 4-ї хвилі часткової мобілізації. Заплановано поставити до місць несення служби до тисячі військовозобов’язаних (включно з тими, кого не призвали до війська під час 1-го етапу, з яким впоралися лише на 78%).

Високий відсоток виконання завдання у Горохівсько-Локачинському комісаріаті, Ківерцівському, Луцькому, Маневицько-Любешівському та Рожищенському. Не спрацювали, як належало, у Любомльському, Старовижівському та Володимир-Волинському комісаріатах.  Головні причини: відсутність військовозобов’язаних за необхідними спеціальностями; низький відсоток придатних до служби, низький рівень патріотичного виховання у молоді 80-90 рн, на відміну від тих, хто народився у 60-70-х, і «масова чоловіча міграція».

«Нам не вдалося встановити місце перебування більш ніж 4 тисяч осіб. Чоловіки – у так званій масовій міграції, – наголосив під час оперативної наради військовий комісар у Волинській обл. Роман Кулик. – Наразі маємо 27 відкритих кримінальних проваджень щодо осіб, які перешкоджали мобілізації. Але зменшилася кількість протестних акцій. Зросла кількість людей, які у добровільному порядку бажають проходити військову службу».

Рівень виконання завдань щодо мобілізації залежить від кадрової ситуації в тому чи іншому районі. Результати роботи, за словами голови Володимира Гунчика, засвідчили: у тих районах, де є голови районних державних адміністрацій і військові комісари працюють на постійній основі, працюють краще.  

Олена ЛІВІЦЬКА.

  • Коментуйте FaceBook
  • Коментуйте ВКонтакте
  • Опитування
  • Результати

Чи варто Україні запровадити візовий режим із громадянами Білорусі та Росії?

Чи варто Україні запровадити візовий режим із громадянами Білорусі та Росії?

Давно пора (607) - 86.2%
Пізно (25) - 3.6%
Яка різниця? (14) - 2%
А як тоді наші заробітчани поїдуть у РФ і РБ? (24) - 3.4%
Мені байдуже (29) - 4.1%