У влади – жіноче обличчя

У влади – жіноче обличчя

Головою Володимир-Волинської райдержадміністрації призначено Наталію Василець.

22 квітня ц. р. Президент України Петро Порошенко підписав розпорядження №439/2015-рп про призначення головою Володимир-Волинської райдержадміністрації Наталії Василець. А наступного дня у Княжому місті побував голова облдержадміністрації Володимир Гунчик. Як і в інших районах, коли представляв голів райдержадміністрацій, Володимир Петрович наголосив, як важливо саме зараз консолідувати зусилля усіх гілок влади й працювати над реалізацією завдань держави та інтересів громади.

«Політичним чварам не місце у коридорах влади Володимир-Волинського району. Продовжуючи думку голови облдержадміністрації, наголосив голова тамтешньої райради Андрій Оніщук і запевнив: особисто докладе максимум зусиль, аби ту конструктивну співпрацю, про яку говорено, вдалося налагодити. Окрім того, новопризначений голова може розраховувати й на підтримку міста. Така позиція Петра Саганюка, Володимир-Волинського міського голови», – повідомляє про подію прес-служба облдержадміністрації..

Окремо Володимир Гунчик подякував за роботу попередньому голові райдержадміністрації Володимирові Савчуку.

«Сподіваюся, що вдасться налагодити хорошу роботу не лише з іншими гілками влади, а й з громадськими організаціями, волонтерами, духовенством, – підкреслила у своєму першому публічному виступі Наталія Василець. – Я – за згуртовану працю та розумний підхід до справи».

Також новопризначений голова райдержадміністрації окреслила коло пріоритетних завдань, які й має намір реалізовувати, отримавши відповідні повноваження, говорила про розвиток освіти та медицини, наголосила на важливості соціально-економічного аспекту та залученні інвестицій у економіку краю. Насамкінець із проханням об’єднати громаду звернулася до місцевого духовенства.

«Головним принципом у вашій роботи має стати саме об’єднання громади за посередництвом консолідації зусиль влади, – підсумував Володимир Гунчик. – Президент Петро Порошенко підписав указ про створення Ради регіонального розвитку. Уперше створено дорадчий орган, яким об’єднали всі гілки влади. Завдання визначено чітко: починається серйозна робота з реорганізації структури влади, децентралізації й передавання повноважень на місця. Вже зроблено перші кроки й відчуваємо це переважно в царині бюджетоутворення. Сьогодні міста обласного значення отримали прекрасні бюджети. Загальне перевиконання бюджету області – 98 мільйонів гривень. Тенденція – позитивна й на цьому наголошують у фіскальній службі, зауважуючи, що темпи не спадають».

Також голова облдержадміністрації говорив про переваги добровільного об’єднання громад, одразу зауважуючи (не вперше!), що жодного адміністративного впливу у цьому процесі не може бути. Окремо зупинився Володимир Петрович і на питаннях співпраці з бізнесом, де роль влади – сприяти й у жодному разі не створювати додаткових проблем, та важливості проведення процесу інвентаризації земель в області. У цьому контексті він одразу після офіційного представлення разом із Наталією Василець побував у ТзОВ «П’ятидні», де відомий фахівець аграрної галузі та депутат облради Валерій Діброва розповів про сучасний стан сільського господарства та пріоритетні напрямки розвитку.

«Володимир-Волинський район має величезний потенціал, – підкреслив Володимир Гунчик. – Зробіть усе, аби інвестиції йшли в район, докладіть максимум зусиль, аби поряд із розвитком аграрного сектору, чим славиться край, розвивався й бізнес і в інших галузях».

Після завершення церемонії офіційного представлення голова облдержадміністрації провів разом із Наталією Володимирівною коротку нараду із керівниками правоохоронних та контролюючих органів району.

…Варто наголосити, що вже у третьому районі Волині керівником виконавчої гілки влади призначено жінку. Це означає, що в кадровій політиці Володимир Гунчик робить ставку на представниць прекрасної половини людства, бо вважає, що жінки можуть і повинні працювати на високих державних посадах.

Наш кор.

На фото прес-служби облдержадміністрації: Наталія Василець під час першого публічного виступу; 


Валерій Діброва розповідає Володимирові Гунчику і новопризначеному керівникові виконавчої влади району про стан та перспективи агровиробництва на Волині.


 

  • Коментуйте FaceBook
  • Коментуйте ВКонтакте
  • Опитування
  • Результати

Чи варто Україні запровадити візовий режим із громадянами Білорусі та Росії?

Чи варто Україні запровадити візовий режим із громадянами Білорусі та Росії?

Давно пора (607) - 86.2%
Пізно (25) - 3.6%
Яка різниця? (14) - 2%
А як тоді наші заробітчани поїдуть у РФ і РБ? (24) - 3.4%
Мені байдуже (29) - 4.1%