Рецепти

Рецепти

Сьогодні, 25 червня, гостинно відчинив двері ресторан «Біля замку», де фахівці Волинського технікуму НУХТ частуватимуть відвідувачів вишуканими стравами. Якими саме, розкажемо згодом. А сьогодні заввідділення цього технікуму Тамара Пахолюк пропонує рецепти смаколиків, які можна приготувати навіть удома.
М’ясо в червоному вині
Інгредієнти: м’ясо свинини –1 кг, червоне сухе вино – 750 мл, цибуля – 2 шт., вершки (22%) – 250 мл, олія – 40 г, сіль, зелень, чорний перець – за смаком.
М’ясо нарізати на шматки товщиною 1-1,5 см. Кожен злегка відбити, покласти до миски, посипати дрібно порізаною зеленню, кільцями цибулі, все перемішати та залити вином (щоб воно повністю покривало м’ясо). Накрити миску кришкою або просто затягнути плівкою, поставити в холодильник як мінімум на 12 год.
Далі м’ясо почистити від цибулі та зелені і обсмажити на олії з обох боків до появи шкірочки (приблизно 2-3 хв. з кожного).
Потім обсмажити на олії дрібно порізану цибулю. Перекласти м’ясо в посуд із товстим дном, додати смажену цибулю, приправити свіжо меленим чорним перцем, залити вином, накрити кришкою й тушкувати не менше години. За необхідності додавати вино, щоб м’ясо та цибуля не підгорали.
Згодом м’ясо перекласти на тарілку. Соус злити зі сковорідки, процідити через сито, вилити знову в сковорідку. Додати в соус вершки, розмішати, прогріти на маленькому вогні та вилити на м’ясо. Накрити кришкою й дати постояти 10-15 хв.
Пісний медовий пиріг із яблуками 
Інгредієнти: яблука – 4 шт., борошно – 1,5-2 скл., цукор – 1 скл., рослинна олія ½ склянки і ще трохи, щоб змастити форму, 2 ст. л. меду, 1 ч. л. розпушувача,1 лайм або лимон (знадобляться тільки цедра і сік), 1 дрібка кориці.

Яблука почистити, видалити серцевину, порізати невеликими шматочками, полити соком лайма чи лимона. Перемішати. У каструлю покласти мед і цукор, влити олію та склянку води. Поставити на вогонь і нагрівати до тих пір, поки мед і цукор повністю не розчиняться. Зняти каструлю з вогню, дати трохи схолонути. Просіяти в каструлю 1,5 скл. борошна разом із розпушувачем і корицею. Додати цедру лайма чи лимона і вимісити тісто, додаючи, якщо потрібно, борошно до консистенції густої сметани. Покласти в тісто яблука і все перемішати. Форму для пирога змастити олією, перелити в неї тісто. Випікати пиріг за температури 180 градусів 30-35 хв. Готовий пиріг посипати цукровою пудрою.




  • Коментуйте FaceBook
  • Коментуйте ВКонтакте
  • Опитування
  • Результати

Децентралізація влади в Україні...

Децентралізація влади в Україні...

...В Україні децентралізація? Ні, не чув (72) - 13.5%
...відбувається, але не так! І не варто чекати чогось доброго (233) - 43.7%
...відбувається успішно. Це - реформа, що дає поштовх усім наступним змінам у європейському напрямку (164) - 30.8%