Літо – в банку!

Літо – в банку! Консервуємо овочі за простими рецептами.

Попереду – непроста зима. Спасатися від кризи рекомендуємо перевіреним ще у тривожні 90-ті способом: консервуємо все, чим літо багате. І тоді матимемо взимку багатий овочевим різнобарв’ям стіл. Ми пропонуємо вам пригадати знайомі рецепти салатів та консервованих овочів. Отож…
Салат із баклажанів
10 шт. баклажанів, 10 помідорів,10 цибулин, 10 болгарських перчин, 5 головок часнику – все покришити кубиками. 10 морквин – стерти на крупну тертку і можна трішки підсмажити. Додати 200 г оцту, 2 ст. л. солі, 6 ст. л. цукру, 0,5 ст.  л. олії. Усе змішати і варити у великій каструлі протягом 40 хв. Розкладати в гарячі стерилізовані банки
Хрумкі огірочки «Польські»
6 скл. води, 2 ст. л. солі, 5 ст. л. цукру, 0,5 скл. оцту. Довести до кипіння. Залити цим розсолом огірки у банках, додавши на дно спеції (лаврове листя, кріп, перець, кілька зубочків часнику тощо). Стерилізувати. 
Огірки з часником і гірчицею
4 кг огірків (порізати поздовж), 1 скл. олії, 1 скл. оцту, 1 скл. цукру, 100 г солі, 2 ст. л давленого часнику, 1 ст. л. меленого перцю, 2 ст. л. зерен гірчиці. Все добре вимішати і залишити на 20 хв. Розкласти в банки та стерилізувати.
Помідори дольками
6 скл. води, 2 ст. л. солі, 5 ст. л. цукру, 0,5 скл. оцту. Помідори порізати дольками (на дві або на 4 частини), вкласти в банку, на дно банки – спеції (петрушка, лаврове листя, перець), цибуля кружальцями. Стерилізувати.
Просто смачні помідори
На 1 літр + 1 склянка води додати 4 ст. л. оцту, 4 ст. л. цукру, 1 ст. л. солі. Цим розсолом залити вкладені в банку помідори. На дно – спеції. Стерилізувати. 
Кабачки в томаті
Молоденькі кабачки порізати поздовж, вкласти в літрові банки. На дно: кріп, листя вишні та смородини, перець, морква кружальцями, кілька зубочків часнику. Далі в кожну банку додати 2 ч. л. солі, 2 ст. л. цукру, 2 ст. л. олії, 3 ст. л. оцту, 2 ст. л. томатного соусу. Залити кип’ятком. Стерилізувати 15-20 хв.
Ексклюзив! 
Ікра з майонезом

Надзвичайно смачна кабачкова ікра: 6 кг кабачків і 1 кг моркви натерти на велику тертку. Дві години варити на маленькому вогні, постійно помішуючи. Потім додати 1 скл. цукру, 1 скл. олії, 500 г майонезу,500 г томатної пасти, 1 пачечку грибної приправи «Мівіна». Перемішати, варити 50 хв. Далі додати 1 ч. л лимонної кислоти, 1 головку часнику (давленого). Варити 15-20 хв., розкладати у стерилізовані банки. 

  • Коментуйте FaceBook
  • Коментуйте ВКонтакте
  • Опитування
  • Результати

Децентралізація влади в Україні...

Децентралізація влади в Україні...

...В Україні децентралізація? Ні, не чув (68) - 14.8%
...відбувається, але не так! І не варто чекати чогось доброго (212) - 46.2%
...відбувається успішно. Це - реформа, що дає поштовх усім наступним змінам у європейському напрямку (124) - 27%