Рецепти

Рецепти  Бажаєте чогось смачненького? Тоді вам знову до заввідділення харчових технологій Волинського технікуму НУХТ Тамари Пахолюк.

Теплий салат із курки
Інгредієнти: куряче м’ясо – 200 г; рис – 100 г; болгарський перець червоний – 0,5 шт.; помідори чері - 150 г; цибуля синя – 30 г; ананаси консервовані – 1 банка; кукурудза консервована – 1 банка; свіжа зелень - 200 г; олія оливкова – 50 мл; спеції для курки – за смаком; стручковий горошок – 100 г.
Спосіб приготування:
Спершу варимо в підсоленій воді рис (довгозернистий, дикий чи інший, який до вподоби). Далі беремо м’ясо курки (якщо сире – підсмажуємо, якщо готове – просто розігріваємо зі спеціями до рівномірного золотистого кольору).
Далі нам необхідно зайнятися овочами. Якщо ви бажаєте приготувати салат із різнокольорових шарів, то можна скористатися запропонованим порядком: нарізаємо всі червоні овочі (перець кубиками, чері – на 4 частини, цибуля – якомога дрібніше).Стручковий горошок нарізаємо впоперек, так, щоб шматочки були приблизно одного розміру з іншими інгредієнтами.
До цього часу рис уже встигає зваритися. Тому зливаємо воду, висипаємо в салатник разом із куркою та збризкуємо оливковою олією (можна додати також трохи сиропу з консервованих ананасів та кукурудзи). Наверх викладаємо шар червоних овочів (не забуваємо солити і перчити). Завершує картину шар із зеленого горошку і вашої улюбленої зелені (зокрема – з дрібних листочків салату).
Подавати такий салат можна зі сметанково-гірчичним соусом. А щоб підкреслити кольорову гаму – використовуйте салатники з прозорого скла.
Сирний торт «Наполеон»
Інгредієнти: сир 5% – 320 г; борошно пшеничне – 570 г; яйця курячі – 2 шт.; яйця перепелині – 8 шт.; цукор – 500 г; сода харчова – 1 ч. ложка; молоко 2,5% – 500 мл; ванільний цукор – 20 г; масло вершкове – 200 г.

Сир протираю через сито. Додаю 300 г цукру, 2 курячих яйця, 1 ч. л. соди. Все добре вимішую. Ємність закриваю кришкою і ставлю в тепле місце на 40 хв. Через сорок хвилин маса піднялася і стала пишною. Тепер я в цю масу просіюю 250 г борошна і перемішую. На стіл стелю силіконовий килимок. Викладаю на нього з чашки тісто, ще додаю 250 г борошна і продовжую вимішувати.
Дістаю качалку, вилку, кришку (вона нам знадобиться, щоб вирізати з тіста кола одного діаметра). Включаю плиту і ставлю на неї сковороду. Відрізаю від основного тіста шматочок (тісто не повинно липнути до рук). Формую кулю і починаю його розгортати на килимку. Тепер кладу кришку і вирізаю коло. Виделкою довільно наколюю корж. Сковорода нагрілася, і я обережно викладаю на неї корж. Випікаю з обох сторін (олії не треба, все випікається на сухій сковороді). Виходить 14-16 готових коржів.
Тепер приступаємо до приготування крему. В ківш кидаю 200 г цукру, пакетик ванільного цукру, 70 г борошна і 8 сирих перепелиних яєць, збиваю міксером. Додаю 500 мл пастеризованого молока, добре розмішую, ставлю на плиту і, постійно помішуючи, варю крем до закипання. Відставляю в бік і даю йому трохи охолонути. Потім додаю в крем 200 г масла та вимішую до повного його розчинення. Тепер теплим кремом намазую коржики і складаю їх стопкою один на одного. Торт повинен  кілька годин простояти, щоб він повністю просочився.
Смакуйте!


  • Коментуйте FaceBook
  • Коментуйте ВКонтакте
  • Опитування
  • Результати

Децентралізація влади в Україні...

Децентралізація влади в Україні...

...В Україні децентралізація? Ні, не чув (72) - 13.5%
...відбувається, але не так! І не варто чекати чогось доброго (233) - 43.7%
...відбувається успішно. Це - реформа, що дає поштовх усім наступним змінам у європейському напрямку (164) - 30.8%