Рецепти

Рецепти  Літньої пори навіть постування може лишатися смачним та корисним. Не вірите? Тоді скористайтеся ще одним рецептом від заввідділення харчових технологій Волинського технікуму НУХТ Тамари Пахолюк.

Банановий пиріг
Інгредієнти для тіста: масло вершкове – 170 г, борошно пшеничне – 340 г, сіль – 1 щіпка, мак – 2 ст. л., ванілін – 1 щіпка, сметана – 3 ст. л., яйця курячі – 4 шт., банани – 1 шт., цукор – 170 г, розпушувач – 2 ч. л.; 
для сиропу: лимон – 1 шт., цукор – 40 г, апельсин – 1 шт.  
Збиваємо розм’якшене вершкове масло і цукор. В отриману масу додаємо яєчні жовтки. Вводимо мак і сметану. Ламаємо шматочками банан і збиваємо до перетворення банана в пюре. Просіваємо борошно, додаємо дрібку солі, розпушувач і ванілін. 
Вимішуємо тісто до отримання однорідної вологої маси. Збиваємо білки з дрібкою солі в піну, додаємо 6 ст. л. цукру, ще раз збиваємо. Повільно вводимо білки в тісто, акуратно розмішуємо. Змащуємо форму (діаметром 25-30 см) вершковим маслом і виливаємо в неї тісто. 
Випікаємо пиріг 1 год. у розігрітій до 160 ° C духовці. Для сиропу нам потрібно перемішати цукор, сік, цедру лимона й апельсина. А далі змащуємо пиріг цитрусовим сиропом.
Груші картопляні
Інгредієнти: картопля середня – 5-6 шт., цибуля – 1 шт., морква середня – 2 шт., капуста – 200 г, томатний сік – 50-70 мл, рослинна олія для смаження, сіль, перець, лаврові листочки – 6 шт., сухарі з білого хліба, максимально дрібно розтерті. 
Картоплю маємо почистити, відварити разом з 1 морквиною, воду злити. Далі робимо пюре. Солимо, додаємо пару ложок олії без запаху. Залишаємо остигати хвилин на 10. 

За цей час готуємо капусту. Для того треба обсмажити цибулю, додати другу морквину, подрібнену на тертці. Потім сюди ж сиплемо нашатковану капусту, обсмажуємо добре, додаємо томат, солимо, перчимо, накриваємо кришкою і тушкуємо до готовності. 
А тепер «ліпимо» фрукти: робимо коржі, всередину кладемо капусту і мокрими руками формуємо спочатку кульки, трохи схожі на груші. Після цього беремо в руки, тримаємо над посудом із сухарями, іншою рукою обсипаємо і остаточно «доліплюємо» грушу (до речі, сухарі можна замінити манкою).
Викладаємо на деко, застелене пергаментом, і – на хвилин п’ять у розігріту до 200 градусів духовку. 
Дістали, прикріпили лаврові листочки й на тарілочку. Смачного!




  • Коментуйте FaceBook
  • Коментуйте ВКонтакте
  • Опитування
  • Результати

Децентралізація влади в Україні...

Децентралізація влади в Україні...

...В Україні децентралізація? Ні, не чув (72) - 13.5%
...відбувається, але не так! І не варто чекати чогось доброго (233) - 43.7%
...відбувається успішно. Це - реформа, що дає поштовх усім наступним змінам у європейському напрямку (164) - 30.8%