Рецепти

Рецепти

Медово-корицевий торт із шоколадом 
Для коржів:  150 г маргарину, 3 ст. л. меду, 1 ст. л. цукру, 150 мл міцної кави або какао на воді, 3-4 скл. борошна, 1 пакетик цукрової пудри з корицею. 
Для просочення: варення.
Для крему: 2-3 ст. л.  какао, 100 г шоколаду, 2 ст. л. цукру, 500 мл води, 3 ст. л. манки.
На водяній бані розтопити маргарин, цукор, пудру з корицею, мед, додати  кави або какао і добре змішати. Погасити 1/2 ч.л. соди з лимонним соком, додати  в тісто. Почати потрохи вводити борошно. Вимішати тісто (воно виходить досить густе й еластичне). Загорнути його в целофановий пакет і поставити на 1 год. в холодильник. Далі поділити тісто на 10 рівних частин, розкачати  коржі й випікати в духовці до золотистого кольору. 
Тепер готуємо крем. Варимо какао з цукром, там же розтоплюємо шоколад. Починаємо повільно тонкою цівкою вводити манку, активно помішуючи. Потім ставимо в миску з холодною водою, чекаємо, коли маса трохи схолоне, і збиваємо міксером – виходить дуже смачна пишна маса. 
Прошаровуємо коржі кремом і варенням, чергуючи шари.
Зверху посипаємо горіхами або крихтами від коржів. Можна прикрасити свіжими або замороженими ягодами. Ставимо в холодильник на пару годин.

Рулет із куркою та печінкою
Інгредієнти: ціла курка, 200 г курячої або гусячої печінки, 1/2 шт. солодкого перцю, 1 стебло селери, 3-4 гілочки петрушки, 1 ч. л. солі, 0,5 ч. л. меленого чорного перцю.

З курячої тушки вирізати кістки так, щоб м’ясо зі шкірою залишилися по можливості одним шматком. Розпластати м’ясо у вигляді прямокутника. На ті частини, на яких шар м’яса надто тонкий, покласти латочки зі зрізаної грудки білого м’яса (бо товщина шару повинна бути максимально однаковою). Посолити і поперчити курку.
У сковороді на середньому вогні розігріти олію. Покласти печінку, посолити за смаком і смажити, помішуючи, близько 5 хв.
Селеру розрізати на 2 частини вздовж. Перець нарізати товстою соломкою.
На середину пласта з курки покласти печінку, селеру, солодкий перець і зелень петрушки.
Скрутити рулет, починаючи із широкої сторони. Розрізати його навпіл. Кожну половину обмотати декількома шарами харчової плівки, кінці зав’язати, сам рулет перемотати ниткою. У велику каструлю налити 2 л води, покласти запашний перець, лавровий лист, корінь петрушки та інші прянощі для бульйону. Посолити так, щоб вода була злегка пересолена. Довести до кипіння. На дно каструлі покласти тарілку, зверху помістити рулети. Зменшити вогонь до мінімуму, накрити каструлю кришкою і варити 40 хв. Зварені рулети з куркою та печінкою остудити протягом 15 хв, потім звільнити від плівки, покласти у форму для запікання і змастити сумішшю соєвого соусу та меду. Запікати в духовці при температурі 180 градусів протягом 15-20 хв. до рум’яної скоринки. Нарізати на скибочки і подавати до святкового столу.
Смачного!


  • Коментуйте FaceBook
  • Коментуйте ВКонтакте
  • Опитування
  • Результати

Децентралізація влади в Україні...

Децентралізація влади в Україні...

...В Україні децентралізація? Ні, не чув (72) - 13.5%
...відбувається, але не так! І не варто чекати чогось доброго (233) - 43.7%
...відбувається успішно. Це - реформа, що дає поштовх усім наступним змінам у європейському напрямку (164) - 30.8%