Час для газети

Час для газети

Зустріч із передплатником – то завжди свято. Отак «Волинська газета», розпочинаючи буденний тиждень, навідалася у с. Шклинь Горохівського р-ну.
Лілія Хмаровська працює у сільській раді землевпорядником. Сама родом із Бережанки. На пошті кажуть: передплачує дуже багато видань – читачка вона затята.
Сам ж Лілія Володимирівна зізнається, що то, мабуть, їй передалося у спадковість, бо колись так багато передплачував і читав її тато. 
Звісно, ще більше дивує ця любов до друкованого слова, коли чуєш, що в Лілії Володимирівни, як і в кожної вправної господині, вдома господарство, а ще ж родина, якій вона також присвячує себе.
– Та от ввечері, коли з усіма справами потрохи впорається, настає час для газети, – посміхаючись, каже Лілія Володимирівна. 
Разом рахуємо: загалом Лілія Хмаровська передплачує 9 видань. Це виходить більше 400 грн. То – на півроку, потім – знову поновляє або й додає ще. Про що найбільше любить читати? Як і кожна жінка, перевагу надає історіям із життя, різноманітним порадам, кулінарним рецептам. Без політики, звісно, не обійтися, каже. 
– Недобре, коли в газеті багато реклами. Виходить, що за наші ж гроші нам її і продають, – каже читачка.
Лілія Володимирівна загалом у фортуну не сильно вірить. Мовляв, лиш те очевидне, що зароблене власними руками. Бо все, починаючи від сімейного щастя і завершуючи матеріальними статками, робимо для себе самі. 
Але ми дещо ламаємо стереотипи. Безпрограшна лотерея від «Волинської газети» – і один із найкращих призів цього дня опиняється у руках читачки. Тепер вона, коли готуватиме борщі і різню печеню у духовці, постійно згадуватиме День передплатника і «Волинську газету», бо виграла глиняну каструлю для запікання.
Щодо рецептів, то господиня каже: особливо ділитися нічим – усі страви звичайні. Полюбляють у її родині вареники з картоплею, вінегрет, борщ та пампушки. 
А от рецептом із нами ділиться інша читачка зі Шклиня. 
Запечена картопля з салом
Від картоплі, запеченої в духовці за цим рецептом, неможливо відмовитися, тому що виходить вона дуже ароматна і ніжна. Її можна їсти відразу, а можна готовою брати в дорогу або на пікнік.

Інгредієнти: на 1 картоплину беруться 3 тонких шматочка копченого сала або грудинки, сіль, перець – за смаком, фольга.
Приготування: картоплю почистити і розрізати посередині на 2 однакові частини. Можна злегка посолити, якщо буде брати слабосолене сало, і поперчити.
На одну половинку картоплі (на місце розрізу) покласти шматочок сала, накрити другою його половинкою. Далі взяти шматок фольги, на нього покласти шматочок сала, на нього – з’єднані половинки картоплі, на них – іще один шматочок сала. Край фольги підняти доверху і з’єднати, щільно їх закрутивши. Все це викласти на решітку в духовку і випікати при температурі 100-110 градусів за Цельсієм від 30 до 50 хв. (залежить від величини картоплі).
Світлана ДУМСЬКА.
На фото автора: Лілія ХМАРОВСЬКА виграла каструлю для запікання. Наступного разу її передплатна квитанція позмагається у розіграші за побутову техніку, традиційний сад від «ВГ» та путівку в «Лісову пісню»!

  • Коментуйте FaceBook
  • Коментуйте ВКонтакте
  • Опитування
  • Результати

Чи варто Україні запровадити візовий режим із громадянами Білорусі та Росії?

Чи варто Україні запровадити візовий режим із громадянами Білорусі та Росії?

Давно пора (607) - 86.2%
Пізно (25) - 3.6%
Яка різниця? (14) - 2%
А як тоді наші заробітчани поїдуть у РФ і РБ? (24) - 3.4%
Мені байдуже (29) - 4.1%