«Замєчатєльно»: інваліди нехай сидять удома?!

«Замєчатєльно»: інваліди нехай сидять удома?!

Герой Майдану, орденоносець і депутат Луцької міськради Артем Запотоцький 26 лютого ледь не проігнорував засідання постійної комісії з питань депутатської діяльності, місцевого самоврядування, захисту прав людини, законності, боротьби зі злочинністю та корупцією Волинської облради, котре відбувалося в тісному як для такої аудиторії приміщенні прес-центру на третьому поверсі «Білого дому». І все тому, що споруда органів влади нашої області виявилася повністю неготовою для пересування неповносправних інвалідів, людей із обмеженими фізичними можливостями!

Після важкого поранення під час Революції Гідності в Києві лучанин Артем Запотоцький тривалий час лікувався, але й досі не може пересуватися без інвалідного візка. Саме в такому стані він і намагався потрапити на депутатську комісію як один із шести кандидатів до складу поліцейської комісії облради. Та робота вже почалася, тоді як Артема Запотоцького все не було й не було…
Голова комісії Анатолій Вітів попросив працівників апарату облради допомогти йому дістатися на третій поверх… Далі тривали важкі хвилини очікування, хтось повідомив: «Вже відкрили двері… Зараз буде!».
Ще за який час Артем Запотоцький таки вкотився в прес-центр.
«Просто «замєчатєльно! – тільки й сказав. – Якби сам прийшов, то і не втрапив би… Все скрізь закручено, все забито… На перший поверх – потрапляй, а далі – не варто?!».
Висловлюючи ніяковіння всіх присутніх, Анатолій Вітів погодився, що така «турбота» про інвалідів-візочників у стінах найвищого представницького органу влади Волині, розташованого на третьому поверсі (а облдержадміністрація – на другому), є неприпустимою.
«Це питання треба вирішити невідкладно!», – заявив Анатолій Вітів.
Тож будемо сподіватися, що хоча б до початку чергового засідання облради такі громадяни України як Артем Запотоцький зможуть, як і всі інші, вільно пересуватися не лише владними кабінетами, але й сесійною залою.
Наш кор.
На фото Романа УСТИМЧУКА: депутати зустрічають Артема Запотоцького на третьому поверсі облради…

  • Коментуйте FaceBook
  • Коментуйте ВКонтакте
  • Опитування
  • Результати

Чи варто Україні запровадити візовий режим із громадянами Білорусі та Росії?

Чи варто Україні запровадити візовий режим із громадянами Білорусі та Росії?

Давно пора (603) - 86.3%
Пізно (25) - 3.6%
Яка різниця? (13) - 1.9%
А як тоді наші заробітчани поїдуть у РФ і РБ? (24) - 3.4%
Мені байдуже (29) - 4.1%