Соціальні виплати жорстко контролюватимуть

Соціальні виплати жорстко контролюватимуть

Нові інспектори почнуть працювати з нового року

Кабінет Міністрів схвалив поданий міністром соціальної політики Розенком проект закону України «Про забезпечення державного контролю у сфері соціальної підтримки», мета якого – посилити адресність надання окремих видів соціальної підтримки через підвищення ефективності діяльності інституту соціальних інспекторів шляхом здійснення контролю за дотриманням законодавства у сфері соціальної підтримки, – повідомляє видання Bortsi.

Зокрема, законопроект спрямований на забезпечення ефективного контролю правильності застосування законодавства у сфері надання соціальної допомоги та соціальних послуг; своєчасного запобігання та виявлення випадків порушень при призначенні соціальної підтримки.  Крім того, буде здійснюватися дієвий моніторинг і аналіз осіб, які потребують державної допомоги, зокрема, на підставі даних верифікації Мінфіну та інформаційних систем інших органів виконавчої влади. Посада державного соціального інспектора буде виведена з місцевих органів соціального захисту населення, діяльність яких вони повинні контролювати, і включена в тому ж кількості структурних підрозділів обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій, органу виконавчої влади Республіки Крим (Міністерство соціальної політики Автономної Республіки Крим). Діяльність такої соціальної інспекції дозволить забезпечити ефективність програм соціальної підтримки і спрямовування коштів на захист найбільш нужденних громадян, переконані у Мінсоцполітики.

З вищезазначеного слідує, що в державі буде створено нову структуру, типу соціального контролюючого органу, завданням якого буде перевірка усіх одержувачів державних допомог та субсидій. Для підготовки буде надано увесь 2016 рік, впродовж якого буде створено усю базу на основі даних верифікації  Мінфіну.  Готуймося. Буде весело, а кому – й не до сміху.

 

  • Коментуйте FaceBook
  • Коментуйте ВКонтакте
  • Опитування
  • Результати

Чи варто Україні запровадити візовий режим із громадянами Білорусі та Росії?

Чи варто Україні запровадити візовий режим із громадянами Білорусі та Росії?

Давно пора (603) - 86.3%
Пізно (25) - 3.6%
Яка різниця? (13) - 1.9%
А як тоді наші заробітчани поїдуть у РФ і РБ? (24) - 3.4%
Мені байдуже (29) - 4.1%